Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker

Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker

Frisdrankproducent Coca-Cola staat dicht bij de aankoop van een minderheidsaandeel in Suja Life. De overeenkomst stelt Coca-Cola ook in staat om de rest van het bedrijf te kopen binnen de volgende drie jaar.

Bekende investeerders

Suja Life is gebaseerd in San Diego en maakt zowel sapjes als smoothies. Die worden verkocht bij verschillende winkelketens, maar ook op de eigen website en via Amazon. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en onder zijn investeerders bevinden zich grote sterren zoals Leonardo DiCaprio en Sofia Vergara.

 

Coca-Cola wil investeren in de sector, omdat de populariteit van de klassieke frisdranken flink de diepte in gaat en omdat concurrent PepsiCo er al stevig staat met zijn producten van Naked Juice. Voor Coca-Cola zal het de tweede investering in de sector zijn, nadat het in 2001 ook al Odwalla kocht.

 

Zowel Coca-Cola als Suja Life weigeren voorlopig te reageren op de geruchten rond de overname. De bronnen die spreken over de nakende investering zeggen dat de waardering van Suja Life door de investering van Coca-Cola op ongeveer 300 miljoen dollar (275 miljoen euro) ligt.

Tags: