Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker | RetailDetail

Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker

Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker

Frisdrankproducent Coca-Cola staat dicht bij de aankoop van een minderheidsaandeel in Suja Life. De overeenkomst stelt Coca-Cola ook in staat om de rest van het bedrijf te kopen binnen de volgende drie jaar.

Bekende investeerders

Suja Life is gebaseerd in San Diego en maakt zowel sapjes als smoothies. Die worden verkocht bij verschillende winkelketens, maar ook op de eigen website en via Amazon. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en onder zijn investeerders bevinden zich grote sterren zoals Leonardo DiCaprio en Sofia Vergara.

 

Coca-Cola wil investeren in de sector, omdat de populariteit van de klassieke frisdranken flink de diepte in gaat en omdat concurrent PepsiCo er al stevig staat met zijn producten van Naked Juice. Voor Coca-Cola zal het de tweede investering in de sector zijn, nadat het in 2001 ook al Odwalla kocht.

 

Zowel Coca-Cola als Suja Life weigeren voorlopig te reageren op de geruchten rond de overname. De bronnen die spreken over de nakende investering zeggen dat de waardering van Suja Life door de investering van Coca-Cola op ongeveer 300 miljoen dollar (275 miljoen euro) ligt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top