Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker | RetailDetail

Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker

Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker

Frisdrankproducent Coca-Cola staat dicht bij de aankoop van een minderheidsaandeel in Suja Life. De overeenkomst stelt Coca-Cola ook in staat om de rest van het bedrijf te kopen binnen de volgende drie jaar.

Bekende investeerders

Suja Life is gebaseerd in San Diego en maakt zowel sapjes als smoothies. Die worden verkocht bij verschillende winkelketens, maar ook op de eigen website en via Amazon. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en onder zijn investeerders bevinden zich grote sterren zoals Leonardo DiCaprio en Sofia Vergara.

 

Coca-Cola wil investeren in de sector, omdat de populariteit van de klassieke frisdranken flink de diepte in gaat en omdat concurrent PepsiCo er al stevig staat met zijn producten van Naked Juice. Voor Coca-Cola zal het de tweede investering in de sector zijn, nadat het in 2001 ook al Odwalla kocht.

 

Zowel Coca-Cola als Suja Life weigeren voorlopig te reageren op de geruchten rond de overname. De bronnen die spreken over de nakende investering zeggen dat de waardering van Suja Life door de investering van Coca-Cola op ongeveer 300 miljoen dollar (275 miljoen euro) ligt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.