Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker

Coca-Cola dicht bij deal met Amerikaanse sapjesmaker

Frisdrankproducent Coca-Cola staat dicht bij de aankoop van een minderheidsaandeel in Suja Life. De overeenkomst stelt Coca-Cola ook in staat om de rest van het bedrijf te kopen binnen de volgende drie jaar.

Bekende investeerders

Suja Life is gebaseerd in San Diego en maakt zowel sapjes als smoothies. Die worden verkocht bij verschillende winkelketens, maar ook op de eigen website en via Amazon. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en onder zijn investeerders bevinden zich grote sterren zoals Leonardo DiCaprio en Sofia Vergara.

 

Coca-Cola wil investeren in de sector, omdat de populariteit van de klassieke frisdranken flink de diepte in gaat en omdat concurrent PepsiCo er al stevig staat met zijn producten van Naked Juice. Voor Coca-Cola zal het de tweede investering in de sector zijn, nadat het in 2001 ook al Odwalla kocht.

 

Zowel Coca-Cola als Suja Life weigeren voorlopig te reageren op de geruchten rond de overname. De bronnen die spreken over de nakende investering zeggen dat de waardering van Suja Life door de investering van Coca-Cola op ongeveer 300 miljoen dollar (275 miljoen euro) ligt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top