Coca-Cola Zero bijna dubbel zo groot als Light | RetailDetail

Coca-Cola Zero bijna dubbel zo groot als Light

Coca-Cola Zero bijna dubbel zo groot als Light

Sinds Coca-Cola Zero vorig jaar voor het eerst groter werd dan zijn suikervrije 'Light'-broertje, is de kloof tussen beide frisdranken in ons land in ijltempo gegroeid.

Nieuwkomer 'Life' haalt (al) 2%

"Coca-Cola Zero speelt Light naar huis", zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De krant kreeg de marktaandelen te pakken van de Amerikaanse frisdrankenreus op de Belgische markt. Uit die cijfers blijkt dat Zero, negen jaar na zijn debuut in ons land zijn "suikervrije broer Coca-Cola Light aan het oppeuzelen [is]. Vorig jaar werd Zero voor het eerst groter dan Light en die kloof groeit nu ontzettend snel."

 

In onze contreien is Zero met 26% stilaan dubbel zo groot als de Light-variant, die tevreden moet zijn met 16%. Zero knabbelt nu zelfs aan het marktaandeel van de gewone 'rode' Coca-Cola: de 'regular' ziet zijn aandeel terugvallen tot 56%. De 'groene' Life, Coca-Cola's jongste variant, staat op 2%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.