Coca-Cola Zero bijna dubbel zo groot als Light | RetailDetail

Coca-Cola Zero bijna dubbel zo groot als Light

Coca-Cola Zero bijna dubbel zo groot als Light

Sinds Coca-Cola Zero vorig jaar voor het eerst groter werd dan zijn suikervrije 'Light'-broertje, is de kloof tussen beide frisdranken in ons land in ijltempo gegroeid.

Nieuwkomer 'Life' haalt (al) 2%

"Coca-Cola Zero speelt Light naar huis", zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De krant kreeg de marktaandelen te pakken van de Amerikaanse frisdrankenreus op de Belgische markt. Uit die cijfers blijkt dat Zero, negen jaar na zijn debuut in ons land zijn "suikervrije broer Coca-Cola Light aan het oppeuzelen [is]. Vorig jaar werd Zero voor het eerst groter dan Light en die kloof groeit nu ontzettend snel."

 

In onze contreien is Zero met 26% stilaan dubbel zo groot als de Light-variant, die tevreden moet zijn met 16%. Zero knabbelt nu zelfs aan het marktaandeel van de gewone 'rode' Coca-Cola: de 'regular' ziet zijn aandeel terugvallen tot 56%. De 'groene' Life, Coca-Cola's jongste variant, staat op 2%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top