Cock's Vleeswaren neemt concurrent Dela over | RetailDetail

Cock's Vleeswaren neemt concurrent Dela over

Cock's Vleeswaren neemt concurrent Dela over

Cock’s vleeswaren uit Sint-Niklaas neemt concurrent Dela uit Poederlee over. De overname heeft geen impact op het personeel of management, zo laten beide bedrijven weten. Het bedrag van de transactie werd niet meegedeeld.

"Synergieën en optimalisaties"

Voor het Wase Cock’s is de overname een belangrijke stap in de expansieplannen waarmee het bedrijf een groter marktaandeel in België ambieert: "In eerste instantie willen wij ten volle de synergieën benutten tussen beide bedrijven", zegt Marc De Cock, CEO van Cock’s vleeswaren. 

 

"Cock’s vleeswaren en Dela focussen immers op gelijke klantsegmenten waardoor op termijn verschillende optimalisaties mogelijk zijn. Dit zal leiden tot een ruimer productaanbod en nog betere klantenservice. Tegelijkertijd speelt de schaalgrootte in ons voordeel. Daarenboven is de site in Poederlee een interessante hub." Door de overname zal Dela zijn klanten bijvoorbeeld voortaan ook producten van het Cock’s Fresh-merklabel kunnen aanbieden.

 

Samen omzet van 84 miljoen euro

Cock’s ontstond in 1935 en groeide uit tot een belangrijke speler op de markt van fijne vleeswaren, salades en kant-en-klare gerechten. Het bedrijf levert behalve aan slagers, kruideniers en bakkers ook nog aan versafdelingen van middelgrote en grote supermarktketens. Cock's heeft daarnaast een niet-onaardig marktaandeel in het voorverpakte verssegment met het eigen consumentenmerk Cock’s Fresh, de sterkst groeiende business unit van Cock's Vleeswaren. In 2011 haalde het bedrijf uit Sint-Niklaas een omzet van bijna 49 miljoen euro.

 

Dela, opgericht in 1963, kende een snelle expansie als totaalleverancier voor vleeswaren, kaas en versspecialiteiten aan slagers, delicatessezaken en retail. Het bedrijf uit Poederlee, dat onderdeel was van de Univeg-groep, genereert een jaaromzet van 35 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.