Cock's Vleeswaren neemt concurrent Dela over

Cock's Vleeswaren neemt concurrent Dela over

Cock’s vleeswaren uit Sint-Niklaas neemt concurrent Dela uit Poederlee over. De overname heeft geen impact op het personeel of management, zo laten beide bedrijven weten. Het bedrag van de transactie werd niet meegedeeld.

"Synergieën en optimalisaties"

Voor het Wase Cock’s is de overname een belangrijke stap in de expansieplannen waarmee het bedrijf een groter marktaandeel in België ambieert: "In eerste instantie willen wij ten volle de synergieën benutten tussen beide bedrijven", zegt Marc De Cock, CEO van Cock’s vleeswaren. 

 

"Cock’s vleeswaren en Dela focussen immers op gelijke klantsegmenten waardoor op termijn verschillende optimalisaties mogelijk zijn. Dit zal leiden tot een ruimer productaanbod en nog betere klantenservice. Tegelijkertijd speelt de schaalgrootte in ons voordeel. Daarenboven is de site in Poederlee een interessante hub." Door de overname zal Dela zijn klanten bijvoorbeeld voortaan ook producten van het Cock’s Fresh-merklabel kunnen aanbieden.

 

Samen omzet van 84 miljoen euro

Cock’s ontstond in 1935 en groeide uit tot een belangrijke speler op de markt van fijne vleeswaren, salades en kant-en-klare gerechten. Het bedrijf levert behalve aan slagers, kruideniers en bakkers ook nog aan versafdelingen van middelgrote en grote supermarktketens. Cock's heeft daarnaast een niet-onaardig marktaandeel in het voorverpakte verssegment met het eigen consumentenmerk Cock’s Fresh, de sterkst groeiende business unit van Cock's Vleeswaren. In 2011 haalde het bedrijf uit Sint-Niklaas een omzet van bijna 49 miljoen euro.

 

Dela, opgericht in 1963, kende een snelle expansie als totaalleverancier voor vleeswaren, kaas en versspecialiteiten aan slagers, delicatessezaken en retail. Het bedrijf uit Poederlee, dat onderdeel was van de Univeg-groep, genereert een jaaromzet van 35 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top