Colruyt en Carrefour werken in Halle samen met Don Boscoschool

Colruyt en Carrefour werken in Halle samen met Don Boscoschool

Colruyt kassaLeerlingen van het Centrum Leren en Werken van de Don Boscoschool in Halle - waar scholieren deeltijds werken en deeltijds les volgen - zijn sinds deze week aan de slag in enkele Halse warenhuizen van Carrefour en Colruyt. Op die manier wil de school leerlingen praktijkervaring laten opdoen in een omgeving waar sommigen onder hen wellicht aan de slag gaan nadat ze de school hebben verlaten. Ook voor de betrokken supermarkten zelf is het een interessante piste om nieuwe medewerkers aan te trekken: “Bij Colruyt zijn enkele van onze leerlingen zo al deeltijds aan de slag gegaan”, klinkt het in de school.

Magazijnmedewerker bij Colruyt…

Dat Don Bosco Halle terecht kon bij Colruyt, de distrbuteur met dezelfde thuishaven, lag voor de hand. “Dit bedrijf zorgt ervoor dat onze leerlingen die de opleiding magazijnmedewerker volgen, kunnen ervaren hoe het is om in een bedrijf te werken. Ze ‘leren’ op de werkvloer en krijgen een gevarieerd takenpakket. Daarnaast krijgen onze sterkere leerlingen een arbeidscontract tijdens de lescomponent ‘werken’.”

…of aanvuller, verkoper of kassier bij Carrefour

Maar ook de plaatselijke Carrefourvestiging stapte mee in het project. “Bij Carrefour kunnen onze leerlingen van de afdeling aanvuller, verkoper of kassier terecht. Vooraleer een leerling de handen uit de mouwen kan steken, moet hij wegwijs gemaakt worden in een bedrijf en een opleiding krijgen. Daar kruipt voor de werkgever veel tijd in. Doordat de leerlingen echter begeleid worden door de praktijkleerkracht, kunnen ze gemakkelijk de theoretische lessen omzetten in de praktijk.”

Colruyt kassaLeerlingen van het Centrum Leren en Werken van de Don Boscoschool in Halle - waar scholieren deeltijds werken en deeltijds les volgen - zijn sinds deze week aan de slag in enkele Halse warenhuizen van Carrefour en Colruyt. Op die manier wil de school leerlingen praktijkervaring laten opdoen in een omgeving waar sommigen onder hen wellicht aan de slag gaan nadat ze de school hebben verlaten. Ook voor de betrokken supermarkten zelf is het een interessante piste om nieuwe medewerkers aan te trekken: “Bij Colruyt zijn enkele van onze leerlingen zo al deeltijds aan de slag gegaan”, klinkt het in de school.

Magazijnmedewerker bij Colruyt…

Dat Don Bosco Halle terecht kon bij Colruyt, de distrbuteur met dezelfde thuishaven, lag voor de hand. “Dit bedrijf zorgt ervoor dat onze leerlingen die de opleiding magazijnmedewerker volgen, kunnen ervaren hoe het is om in een bedrijf te werken. Ze ‘leren’ op de werkvloer en krijgen een gevarieerd takenpakket. Daarnaast krijgen onze sterkere leerlingen een arbeidscontract tijdens de lescomponent ‘werken’.”

…of aanvuller, verkoper of kassier bij Carrefour

Maar ook de plaatselijke Carrefourvestiging stapte mee in het project. “Bij Carrefour kunnen onze leerlingen van de afdeling aanvuller, verkoper of kassier terecht. Vooraleer een leerling de handen uit de mouwen kan steken, moet hij wegwijs gemaakt worden in een bedrijf en een opleiding krijgen. Daar kruipt voor de werkgever veel tijd in. Doordat de leerlingen echter begeleid worden door de praktijkleerkracht, kunnen ze gemakkelijk de theoretische lessen omzetten in de praktijk.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top