Colruyt en Carrefour werken in Halle samen met Don Boscoschool

Colruyt en Carrefour werken in Halle samen met Don Boscoschool

Colruyt kassaLeerlingen van het Centrum Leren en Werken van de Don Boscoschool in Halle - waar scholieren deeltijds werken en deeltijds les volgen - zijn sinds deze week aan de slag in enkele Halse warenhuizen van Carrefour en Colruyt. Op die manier wil de school leerlingen praktijkervaring laten opdoen in een omgeving waar sommigen onder hen wellicht aan de slag gaan nadat ze de school hebben verlaten. Ook voor de betrokken supermarkten zelf is het een interessante piste om nieuwe medewerkers aan te trekken: “Bij Colruyt zijn enkele van onze leerlingen zo al deeltijds aan de slag gegaan”, klinkt het in de school.

Magazijnmedewerker bij Colruyt…

Dat Don Bosco Halle terecht kon bij Colruyt, de distrbuteur met dezelfde thuishaven, lag voor de hand. “Dit bedrijf zorgt ervoor dat onze leerlingen die de opleiding magazijnmedewerker volgen, kunnen ervaren hoe het is om in een bedrijf te werken. Ze ‘leren’ op de werkvloer en krijgen een gevarieerd takenpakket. Daarnaast krijgen onze sterkere leerlingen een arbeidscontract tijdens de lescomponent ‘werken’.”

…of aanvuller, verkoper of kassier bij Carrefour

Maar ook de plaatselijke Carrefourvestiging stapte mee in het project. “Bij Carrefour kunnen onze leerlingen van de afdeling aanvuller, verkoper of kassier terecht. Vooraleer een leerling de handen uit de mouwen kan steken, moet hij wegwijs gemaakt worden in een bedrijf en een opleiding krijgen. Daar kruipt voor de werkgever veel tijd in. Doordat de leerlingen echter begeleid worden door de praktijkleerkracht, kunnen ze gemakkelijk de theoretische lessen omzetten in de praktijk.”

Colruyt kassaLeerlingen van het Centrum Leren en Werken van de Don Boscoschool in Halle - waar scholieren deeltijds werken en deeltijds les volgen - zijn sinds deze week aan de slag in enkele Halse warenhuizen van Carrefour en Colruyt. Op die manier wil de school leerlingen praktijkervaring laten opdoen in een omgeving waar sommigen onder hen wellicht aan de slag gaan nadat ze de school hebben verlaten. Ook voor de betrokken supermarkten zelf is het een interessante piste om nieuwe medewerkers aan te trekken: “Bij Colruyt zijn enkele van onze leerlingen zo al deeltijds aan de slag gegaan”, klinkt het in de school.

Magazijnmedewerker bij Colruyt…

Dat Don Bosco Halle terecht kon bij Colruyt, de distrbuteur met dezelfde thuishaven, lag voor de hand. “Dit bedrijf zorgt ervoor dat onze leerlingen die de opleiding magazijnmedewerker volgen, kunnen ervaren hoe het is om in een bedrijf te werken. Ze ‘leren’ op de werkvloer en krijgen een gevarieerd takenpakket. Daarnaast krijgen onze sterkere leerlingen een arbeidscontract tijdens de lescomponent ‘werken’.”

…of aanvuller, verkoper of kassier bij Carrefour

Maar ook de plaatselijke Carrefourvestiging stapte mee in het project. “Bij Carrefour kunnen onze leerlingen van de afdeling aanvuller, verkoper of kassier terecht. Vooraleer een leerling de handen uit de mouwen kan steken, moet hij wegwijs gemaakt worden in een bedrijf en een opleiding krijgen. Daar kruipt voor de werkgever veel tijd in. Doordat de leerlingen echter begeleid worden door de praktijkleerkracht, kunnen ze gemakkelijk de theoretische lessen omzetten in de praktijk.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top