Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek | RetailDetail

Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Het ziet ernaar uit dat Colruyt al voor de derde maal wordt teruggefloten in zijn poging om een winkel op te trekken in Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek. De auditeur van de Raad van State raadt alvast aan om de bouwvergunning in te trekken, en meestal volgt de Raad dat advies.

Auditeur volgt buurtprotest (deels)

Colruyt wil in Itterbeek een winkel van 2.800 m² bouwen op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Herdebeekstraat. Een woning op dat perceel werd inmiddels afgebroken. Een actiecomité van buurtbewoners kon zich echter niet verzoenen met deze plannen omdat ze vrezen dat een dergelijke winkel voor verkeersoverlast zal zorgen.

 

De buurtbewoners slaagden er al tweemaal in om een bouwvergunning af te blokken. Nu gebeurt dat wellicht een derde keer: de auditeur van de Raad van State volgt immers hun bezwaar op basis van een technische fout: het rooilijnenplan waarop de gemeente zich baseerde bij de toekenning van de vergunning was immers niet helemaal correct.

 

Burgemeester Stefaan Platteau (Open Vld) zegt in een regionale editie van Het Laatste Nieuws te verwachten dat bij een vernietiging van zijn bouwvergunning Colruyt een nieuw dossier zal indienen. “Het zal dus enkel langer duren eer er een winkel komt. Dat is spijtig voor de buurtbewoners die wel op een supermarkt wachten.” In Itterbeek is momenteel geen buurtwinkel meer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top