Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Het ziet ernaar uit dat Colruyt al voor de derde maal wordt teruggefloten in zijn poging om een winkel op te trekken in Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek. De auditeur van de Raad van State raadt alvast aan om de bouwvergunning in te trekken, en meestal volgt de Raad dat advies.

Auditeur volgt buurtprotest (deels)

Colruyt wil in Itterbeek een winkel van 2.800 m² bouwen op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Herdebeekstraat. Een woning op dat perceel werd inmiddels afgebroken. Een actiecomité van buurtbewoners kon zich echter niet verzoenen met deze plannen omdat ze vrezen dat een dergelijke winkel voor verkeersoverlast zal zorgen.

 

De buurtbewoners slaagden er al tweemaal in om een bouwvergunning af te blokken. Nu gebeurt dat wellicht een derde keer: de auditeur van de Raad van State volgt immers hun bezwaar op basis van een technische fout: het rooilijnenplan waarop de gemeente zich baseerde bij de toekenning van de vergunning was immers niet helemaal correct.

 

Burgemeester Stefaan Platteau (Open Vld) zegt in een regionale editie van Het Laatste Nieuws te verwachten dat bij een vernietiging van zijn bouwvergunning Colruyt een nieuw dossier zal indienen. “Het zal dus enkel langer duren eer er een winkel komt. Dat is spijtig voor de buurtbewoners die wel op een supermarkt wachten.” In Itterbeek is momenteel geen buurtwinkel meer.

Tags: