Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek | RetailDetail

Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Het ziet ernaar uit dat Colruyt al voor de derde maal wordt teruggefloten in zijn poging om een winkel op te trekken in Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek. De auditeur van de Raad van State raadt alvast aan om de bouwvergunning in te trekken, en meestal volgt de Raad dat advies.

Auditeur volgt buurtprotest (deels)

Colruyt wil in Itterbeek een winkel van 2.800 m² bouwen op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Herdebeekstraat. Een woning op dat perceel werd inmiddels afgebroken. Een actiecomité van buurtbewoners kon zich echter niet verzoenen met deze plannen omdat ze vrezen dat een dergelijke winkel voor verkeersoverlast zal zorgen.

 

De buurtbewoners slaagden er al tweemaal in om een bouwvergunning af te blokken. Nu gebeurt dat wellicht een derde keer: de auditeur van de Raad van State volgt immers hun bezwaar op basis van een technische fout: het rooilijnenplan waarop de gemeente zich baseerde bij de toekenning van de vergunning was immers niet helemaal correct.

 

Burgemeester Stefaan Platteau (Open Vld) zegt in een regionale editie van Het Laatste Nieuws te verwachten dat bij een vernietiging van zijn bouwvergunning Colruyt een nieuw dossier zal indienen. “Het zal dus enkel langer duren eer er een winkel komt. Dat is spijtig voor de buurtbewoners die wel op een supermarkt wachten.” In Itterbeek is momenteel geen buurtwinkel meer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als Duitsland en het VK liggen er mooie groeikansen.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.