Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Het ziet ernaar uit dat Colruyt al voor de derde maal wordt teruggefloten in zijn poging om een winkel op te trekken in Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek. De auditeur van de Raad van State raadt alvast aan om de bouwvergunning in te trekken, en meestal volgt de Raad dat advies.

Auditeur volgt buurtprotest (deels)

Colruyt wil in Itterbeek een winkel van 2.800 m² bouwen op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Herdebeekstraat. Een woning op dat perceel werd inmiddels afgebroken. Een actiecomité van buurtbewoners kon zich echter niet verzoenen met deze plannen omdat ze vrezen dat een dergelijke winkel voor verkeersoverlast zal zorgen.

 

De buurtbewoners slaagden er al tweemaal in om een bouwvergunning af te blokken. Nu gebeurt dat wellicht een derde keer: de auditeur van de Raad van State volgt immers hun bezwaar op basis van een technische fout: het rooilijnenplan waarop de gemeente zich baseerde bij de toekenning van de vergunning was immers niet helemaal correct.

 

Burgemeester Stefaan Platteau (Open Vld) zegt in een regionale editie van Het Laatste Nieuws te verwachten dat bij een vernietiging van zijn bouwvergunning Colruyt een nieuw dossier zal indienen. “Het zal dus enkel langer duren eer er een winkel komt. Dat is spijtig voor de buurtbewoners die wel op een supermarkt wachten.” In Itterbeek is momenteel geen buurtwinkel meer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Analyse: Hoe Colruyt Group zich wapent voor een prijsoorlog

14/12/2017

Ondanks krimpende marges zal Colruyt niet afstappen van z’n laagsteprijsgarantie. Om een eventuele prijsoorlog te financieren zoekt de retailer z’n heil in automatisering, productiviteitswinst en iets kleinere winkels.

Lidl Kapellen na jarenlange lijdensweg eindelijk open

14/12/2017

Bijna vier jaar nadat het openbaar onderzoek van start ging, is de nieuwbouw-Lidl in Kapellen eindelijk geopend. Na tal van procedures moest de versdiscounter, onder druk van de buurt die vreesde voor een verkeersinfarct, zijn oorspronkelijke plannen bijschaven.

Albert Heijn stopt met AH to go in Duitsland

14/12/2017

Albert Heijn heeft besloten om zijn Duitse gemakswinkels van AH to go te sluiten. Volgens het supermarktbedrijf heeft de keten er te weinig ruimte om te groeien. AH to go is al vijf jaar actief in Duitsland.

Carrefour blijft marktaandeel verliezen in Frankrijk

13/12/2017

Dat CEO Alexandre Bompard voor een grote uitdaging staat bij Carrefour, werd zopas nog eens bevestigd door de nieuwste cijfers van Kantar Worldpanel. Zijn keten was vorige maand immers de grootste verliezer qua marktaandeel in Frankrijk.

Nederland en België blijven zorgenkindjes voor gescheiden Metro

13/12/2017

De Duitse foodretailgroep Metro zegt in zijn eerste jaar sinds de afsplitsing van zijn non-foodactiviteiten een solide basis voor nieuwe groei te hebben gelegd. De Benelux blijft nochtans een rem op die groei zetten. 

 

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen zeventig banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Back to top