Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek | RetailDetail

Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Colruyt glijdt voor derde maal uit in Itterbeek

Het ziet ernaar uit dat Colruyt al voor de derde maal wordt teruggefloten in zijn poging om een winkel op te trekken in Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek. De auditeur van de Raad van State raadt alvast aan om de bouwvergunning in te trekken, en meestal volgt de Raad dat advies.

Auditeur volgt buurtprotest (deels)

Colruyt wil in Itterbeek een winkel van 2.800 m² bouwen op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Herdebeekstraat. Een woning op dat perceel werd inmiddels afgebroken. Een actiecomité van buurtbewoners kon zich echter niet verzoenen met deze plannen omdat ze vrezen dat een dergelijke winkel voor verkeersoverlast zal zorgen.

 

De buurtbewoners slaagden er al tweemaal in om een bouwvergunning af te blokken. Nu gebeurt dat wellicht een derde keer: de auditeur van de Raad van State volgt immers hun bezwaar op basis van een technische fout: het rooilijnenplan waarop de gemeente zich baseerde bij de toekenning van de vergunning was immers niet helemaal correct.

 

Burgemeester Stefaan Platteau (Open Vld) zegt in een regionale editie van Het Laatste Nieuws te verwachten dat bij een vernietiging van zijn bouwvergunning Colruyt een nieuw dossier zal indienen. “Het zal dus enkel langer duren eer er een winkel komt. Dat is spijtig voor de buurtbewoners die wel op een supermarkt wachten.” In Itterbeek is momenteel geen buurtwinkel meer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen van de discountketen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.