Colruyt Group gaat op zoek naar jonge beenhouwers

Colruyt Group gaat op zoek naar jonge beenhouwers

Colruyt Group heeft voor de tweede keer Meatland georganiseerd, een tweejaarlijks evenement waarmee het jongeren wil warm maken voor het beroep van beenhouwer.

175 vacatures opvullen

Colruyt Group heeft 175 vacatures voor beenhouwer en wil daarom zelf jongeren laten kennis maken met het beroep. Vorige week kreeg het 200 Vlaamse studenten over de vloer en vandaag komen ook de studenten uit Wallonië op bezoek.

 

Tijdens het event krijgen ze een rondleiding bij Fine Food Meat, een vleesverwerkingsbedrijf binnen de Colruyt Group. Ook gingen ze langs bij de beenhouwerij in de Colruyt van Halle. Daarna mochten de studenten zelf een brochette samenstellen.

 

De Colruyt Group verwerkt al tientallen jaren zelf vlees. Bij Fine Food Meat werken momenteel 200 gediplomeerde beenhouwers. Daar worden naast vlees ook bereidingen, vleessalades, charcuterie en diepvriesvlees klaargemaakt voor de Belgische winkels van Colruyt en Okay.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour blijft marktaandeel verliezen in Frankrijk

13/12/2017

Dat CEO Alexandre Bompard voor een grote uitdaging staat bij Carrefour, werd zopas nog eens bevestigd door de nieuwste cijfers van Kantar Worldpanel. Zijn keten was vorige maand immers de grootste verliezer qua marktaandeel in Frankrijk.

Nederland en België blijven zorgenkindjes voor gescheiden Metro

13/12/2017

De Duitse foodretailgroep Metro zegt in zijn eerste jaar sinds de afsplitsing van zijn non-foodactiviteiten een solide basis voor nieuwe groei te hebben gelegd. De Benelux blijft nochtans een rem op die groei zetten. 

 

70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen zeventig banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oetker, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Back to top