Colruyt Group verlaagt uitstoot broeikasgas van winkelkoeling met 90%

Colruyt Group verlaagt uitstoot broeikasgas van winkelkoeling met 90%

Colruyt Group schakelt over op koelinstallaties die werken met natuurlijk propaangas en die maar liefst 90% minder broeikasgas uitstoten dan de huidige. Daarmee loopt Colruyt Group jaren voor op de Europese wetgeving.

In 90 winkels eind 2020

De invoering van de nieuwe koelinstallaties - compacte propaankoelers die tot 30 keer minder koelmiddel bevatten dan klassieke systemen - verloopt in drie fasen. De nieuwe Bio-Planet in Bergen krijgt als eerste het nieuwe type propaankoelsysteem. In maart 2016 volgt Bio-Planet Hasselt en tegen midden 2016 alle nieuwe winkels van Colruyt en OKay.

 

Vanaf 2017 worden de oude koelinstallaties in bestaande winkels vervangen wanneer er ook andere verbouwingen bezig zijn. Op die manier hoopt de retailer eind 2020 een 90-tal winkels aangepakt te hebben.

 

20% minder relatieve uitstoot tegen 2020

Op termijn zullen alle 360 winkels van Colruyt, OKay en Bio-Planet in België uitgerust worden met de nieuwe winkelkoeling. Dat moet de totale broeikasgasuitstoot van de retailer in België met 10% doen dalen. "Met de keuze voor propaankoeling zet Colruyt Group weer een grote stap in het realiseren van de eigen klimaatdoelstelling: onze relatieve broeikasemissies tegen 2020 met 20% verlagen tegenover 2009", zegt projectingenieur Collin Bootsveld.

 

Met het initiatief loopt Colruyt Group jaren voor op de Europese wetgeving: volgens een Europese richtlijn van begin dit jaar mogen er vanaf 2020 namelijk geen nieuwe koelinstallaties met het huidige synthetische koelmiddel meer geplaatst worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top