Colruyt opent 'winkel van de vierde generatie' in Mechelen | RetailDetail

Colruyt opent 'winkel van de vierde generatie' in Mechelen

Colruyt opent 'winkel van de vierde generatie' in Mechelen

Morgen heropent de Colruyt aan de Liersesteenweg in Mechelen de deuren na een grondige verbouwing. De winkel heeft een grotere versmarkt - zonder plastic flappen - en een slagerij met zelfbediening.

Eerste grondige renovatie in dertig jaar

Vier maanden was de supermarkt in Mechelen-Noord gesloten voor de eerste verbouwingen sinds de winkel dertig jaar geleden de deuren opende, maar vanaf morgen is het publiek er weer welkom in de winkel die volledig werd verbouwd volgens het lastenboek van de "vierde generatie"

 

"Eigenlijk is de hele winkel gestript en opnieuw ingericht", zegt regiomanager Peter Dekerf in Gazet van Antwerpen. "De nieuwe generatie winkels heeft nieuwe kleuren gekregen en is ook aangekleed met andere materialen. De gangen zijn breder geworden en er is overal led-verlichting aangebracht."

 

De grootste verandering is er echter bij de versmarkt en de vleesafdeling: "De versmarkt met groenten, fruit en zuivel is een stuk groter. Klanten vinden bij ons nu nog meer verse producten", zegt gerant Kris Vandaele. De plastic flappen, die sommige klanten storend vonden, zijn vervangen door een luchtgordijn dat de koelte in de versmarkt houdt.

 

In de versmarkt ligt er echter geen charcuterie meer: dat aanbod is verhuisd naar de nieuwe slagerij met zelfbediening. "Klanten hebben er een mooi overzicht op het assortiment", zegt chef-beenhouwer Yves De Clerck. "Onze beenhouwers werken er in een open atelier. Zo zijn ze makkelijk aan te spreken bij vragen of een speciale bestelling. Ze versnijden het verse vlees ter plaatse, verpakken het in handige porties en rangschikken alles overzichtelijk in een koelmeubel."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour België rondt kaap van 300 Express-winkels

24/04/2018

Morgenavond opent Carrefour zijn 300ste Express-winkel in België, nummer 92 alweer in de Brusselse regio. Dat is een belangrijke mijlpaal voor de winkelketen, die in de nieuwe Express ook zijn herwerkt winkelconcept voor doorgaande klanten lanceert.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.