Colruyt opent 'winkel van de vierde generatie' in Mechelen

Colruyt opent 'winkel van de vierde generatie' in Mechelen

Morgen heropent de Colruyt aan de Liersesteenweg in Mechelen de deuren na een grondige verbouwing. De winkel heeft een grotere versmarkt - zonder plastic flappen - en een slagerij met zelfbediening.

Eerste grondige renovatie in dertig jaar

Vier maanden was de supermarkt in Mechelen-Noord gesloten voor de eerste verbouwingen sinds de winkel dertig jaar geleden de deuren opende, maar vanaf morgen is het publiek er weer welkom in de winkel die volledig werd verbouwd volgens het lastenboek van de "vierde generatie"

 

"Eigenlijk is de hele winkel gestript en opnieuw ingericht", zegt regiomanager Peter Dekerf in Gazet van Antwerpen. "De nieuwe generatie winkels heeft nieuwe kleuren gekregen en is ook aangekleed met andere materialen. De gangen zijn breder geworden en er is overal led-verlichting aangebracht."

 

De grootste verandering is er echter bij de versmarkt en de vleesafdeling: "De versmarkt met groenten, fruit en zuivel is een stuk groter. Klanten vinden bij ons nu nog meer verse producten", zegt gerant Kris Vandaele. De plastic flappen, die sommige klanten storend vonden, zijn vervangen door een luchtgordijn dat de koelte in de versmarkt houdt.

 

In de versmarkt ligt er echter geen charcuterie meer: dat aanbod is verhuisd naar de nieuwe slagerij met zelfbediening. "Klanten hebben er een mooi overzicht op het assortiment", zegt chef-beenhouwer Yves De Clerck. "Onze beenhouwers werken er in een open atelier. Zo zijn ze makkelijk aan te spreken bij vragen of een speciale bestelling. Ze versnijden het verse vlees ter plaatse, verpakken het in handige porties en rangschikken alles overzichtelijk in een koelmeubel."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top