Colruyt zoekt dit jaar 500 jobstudenten voor gloednieuw dc

Colruyt zoekt dit jaar 500 jobstudenten voor gloednieuw dc

Elk jaar schakelt Colruyt Group zo'n 7.000 jobstudenten in, maar dit jaar zoekt de groep er nog eens 500 extra voor het gloednieuwe distributiecentrum dat binnenkort opstart in Ollignies.

Nieuw distributiecentrum in Ollignies

Colruyt zoekt 500 jobstudenten extra boven op de 7.000 die het zo al elk jaar nodig heeft om de rekken aan te vullen in de winkels of om de leveringen voor te bereiden in zijn distributiecentra. Die zullen worden ingezet in het gloednieuwe distributiecentrum in Ollignies.

 

Dat distributiecentrum, aan de A8 op de grens van Ath en Lessines, biedt plaats voor 28.000 palletten en opent binnen enkele weken de deuren. Het heeft zo'n 79 miljoen euro gekost. 

 

Ollignies ligt op een boogscheut van Ghislenghien, waar de groep al langer een verdeelcentrum runt. "In het DC van Ghislenghien hadden we vorig jaar 600 jobstudenten nodig, dit jaar zijn er dat ongeveer 700. En daar komen dan nog de 500 bovenop voor Ollignies", zegt logistiek verantwoordelijke Johan Sarazin.

 

"Ongeveer 60% van de studenten die bij ons komt werken, keert het volgende jaar terug. Bij de wegblijvers zijn er uiteraard die stoppen omdat ze niet langer studeren en anderen die hun loopbaan starten binnen onze groep", klinkt het nog.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top