Continental Foods investeert 4 miljoen in fabriek Puurs

Continental Foods investeert 4 miljoen in fabriek Puurs

Continental Foods België heeft in zijn vestiging in Puurs vier nieuwe productielijnen officieel geopend, die een bijkomende productie van 300 recepten mogelijk maken. Met de investering is een bedrag van 4 miljoen euro gemoeid.

15 extra banen

De voormalige Europese divisie van Campbell Soup Company wil zo het productievolume in Puurs met 40% opdrijven. "De fabriek van Continental Foods in de Zuid-Zweedse stad Karpalund werd onderbenut", zegt operationeel directeur Peter Van Ingelghem in Het Nieuwsblad. "De directie van onze groep oordeelde dat de productie daarom beter hier kon gebeuren. We maken voor Zweden en Finland nu allerlei sauzen, instant en volwaardige soepen, pudding en andere producten die de inwoners daar graag eten."

 

De investering zal het exportaandeel van de fabriek verhogen van 40% naar 57% en is goed voor 15 nieuwe banen. In Puurs, dat tevens dienst doet als Europees hoofdkantoor van de producent van voedingsmerken als Royco, Devos Lemmens, Oxo en Imperial, werken vandaag zo'n 250 mensen. De Puurse fabriek is de enige producent van Devos Lemmens-sauzen voor België, Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk. Devos Lemmens is goed voor 40% van de omzet van de fabriek.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top