Cora schrapt 447 van de 2.500 banen

Cora schrapt 447 van de 2.500 banen

Bij winkelketen Cora worden binnenkort 447 van de 2.500 banen geschrapt als gevolg van een herstructurering binnen het bedrijf. Wel zegt de directie alles in het werk te stellen om naakte ontslagen te vermijden.

Onderhandelingen sinds februari

Bij Cora zijn de vakbonden en de directie al sinds begin februari aan het onderhandelen, en reeds toen was er bij de vakbonden vrees voor een herstructurering. "De onderhandelingen vielen uiteen in 3 stukken", legt Geert Nollet uit aan De Tijd. Hij is directeur van de Cora-hypermarkt in Anderlecht en tevens woordvoerder van het bedrijf. "Er was een commercieel en organisatorisch element, maar gaandeweg werd duidelijk dat er toch ook een sociaal luik moest bij komen."

 

"Wij hebben nu, zoals de wet Renault voorschrijft, de intentie aangekondigd tot een collectief ontslag van 447 werknemers", aldus Nollet. "Nu zullen er gesprekken aangeknoopt worden met de sociale partners om dat aantal eventueel terug te dringen en alleszins naakte ontslagen te vermijden."

 

Cora maakt deel uit van de Louis Delhaize Groep en heeft vijf vestigingen in Wallonië, twee in Brussel en twee winkels in Luxemburg. In 2013 realiseerde de keten een omzet van 636 miljoen euro en een nettoverlies van 11,6 miljoen euro.  Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 6,2 miljoen euro, al was dat toen ook al de helft van de winst van 2011.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top