Danone Rotselaar investeerde 13,5 miljoen euro in potjesyoghurt

Danone Rotselaar investeerde 13,5 miljoen euro in potjesyoghurt

De zuivelgroep Danone produceert in zijn fabriek in Rotselaar nu ook yoghurts in potjes. Ze zijn voorlopig wel alleen bestemd voor de Italiaanse markt. Het project vergde een investering van 13,5 miljoen euro.

Naast drinkyoghurt nu ook potjesyoghurt

Danone maakte in Rotselaar tot nog toe alleen drinkyoghurts, zoals Danonino en Danacol en de gefermenteerde melkdrank Actimel - een volledig Belgische innovatie - in flesjes. Het ging om vijf miljoen verpakkingen per dag, waarvan 95% werd uitgevoerd naar negen landen in de Europese Unie. De grootste afzetmarkten waren Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

 

Dat het bedrijf in Rotselaar nu bijkomend ook yoghurt in potjes maakt, is een gevolg van een reorganisatie binnen Danone, waarbij de fabriek in het Italiaanse Casale Cremasco werd gesloten. De productie ervan werd herplaatst naar Vlaams-Brabant, goed voor een uitbreiding van de productie met 1,2 miljoen potjes extra per werkdag.

 

Door de verschuiving dienden naast de tien drinkyoghurtlijnen twee lijnen voor potjesyoghurt te worden bijgebouwd. Ze hebben elk een productiecapaciteit van 5,4 ton per uur en kunnen allebei worden gebruikt voor een brede waaier aan samenstellingen.

 

De bijkomende activiteit was trouwens welkom voor Rotselaar. In 2013 diende het bedrijf nog een reorganisatie door te voeren, omdat door de crisis de verkoop van Actimel minder vlot liep.

 

Voorlopig enkel voor Italiaanse markt

De potjesyoghurt wordt voorlopig enkel gemaakt voor de Italiaanse markt. Of er op termijn ook voor andere markten kan worden gewerkt, hangt af van toewijzingen binnen de Danone-groep. Rotselaar heeft alvast ruimte voorzien om een snelle uitbreiding met een derde potjeslijn mogelijk te maken.

 

Met deze diversificatie erbij zal Danone in Rotselaar meer dan 180 referenties produceren voor zijn Europese klanten. Danone investeerde de afgelopen twaalf jaar in totaal 105 miljoen euro in zijn vestiging in Rotselaar. Voor het nieuwe project kwam daar 13,5 miljoen euro bovenop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top