Delhaize doet het met Sonja Kimpen (en StarMeal)

Delhaize doet het met Sonja Kimpen (en StarMeal)

Vanaf woensdag liggen de eerste “bereide maaltijden” van gezondheidsgoeroe Sonja Kimpen in de koeltogen bij Delhaize. Sonja Kimpen, bekend van televisie, werkte hiervoor samen met StarMeal. De specialist in verse maaltijdsalades uit Herselt voegt hiermee meteen warme gerechten aan zijn aanbod toe.

Recepten uit Kimpens kookboeken

Welke gerechten de gezondheidsgoeroe voor Delhaize heeft bedacht, weten we pas woensdag. “Maar het gaat om recepten uit mijn twee kookboeken. Daar was veel vraag naar van lezers”, bevestigt Sonja Kimpen in Het Nieuwsblad. “Koken voor vier is echter nog iets anders dan voor duizenden mensen. We hebben er dan ook een jaar over gedaan en meer dan honderd proefsessies gehouden voor alles echt op punt stond.”


Het is niet de eerste samenwerking tussen het voedingsbedrijf en de gezondheidsgoeroe: eind januari introduceerde StarMeal Sonja Kimpen nog in Nederland tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht.

‘Geen compromissen’

De markt van de bereide maaltijden is een booming business en meerdere topkoks brachten al hun eigen gamma uit. Dat Sonja Kimpen er nu ook mee begint, is dus niet zo verwonderlijk. Wel dat het zo lang heeft geduurd. “Ik heb inderdaad al meerdere verzoeken van fabrikanten gekregen. Maar velen haakten af toen ze mijn visie op gezonde voeding hoorden en aanvoelden dat ik niet tot compromissen bereid was. Met StarMeal zijn we er nu wel in geslaagd om bereide maaltijden te creëren die én een voldaan gevoel geven én je lichaam een plus.”


StarMeal werkte eerder al samen met tv-kok Jeroen Meus en motorcrosser Stefan Everts en heeft sinds 8 december vorig jaar ook een eigen flagshipstore in Antwerpen, door het bedrijf omschreven als een “healthy heaven” voor “funky fresh”.

 

Vanaf woensdag liggen de eerste “bereide maaltijden” van gezondheidsgoeroe Sonja Kimpen in de koeltogen bij Delhaize. Sonja Kimpen, bekend van televisie, werkte hiervoor samen met StarMeal. De specialist in verse maaltijdsalades uit Herselt voegt hiermee meteen warme gerechten aan zijn aanbod toe.

Recepten uit Kimpens kookboeken

Welke gerechten de gezondheidsgoeroe voor Delhaize heeft bedacht, weten we pas woensdag. “Maar het gaat om recepten uit mijn twee kookboeken. Daar was veel vraag naar van lezers”, bevestigt Sonja Kimpen in Het Nieuwsblad. “Koken voor vier is echter nog iets anders dan voor duizenden mensen. We hebben er dan ook een jaar over gedaan en meer dan honderd proefsessies gehouden voor alles echt op punt stond.”


Het is niet de eerste samenwerking tussen het voedingsbedrijf en de gezondheidsgoeroe: eind januari introduceerde StarMeal Sonja Kimpen nog in Nederland tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht.

‘Geen compromissen’

De markt van de bereide maaltijden is een booming business en meerdere topkoks brachten al hun eigen gamma uit. Dat Sonja Kimpen er nu ook mee begint, is dus niet zo verwonderlijk. Wel dat het zo lang heeft geduurd. “Ik heb inderdaad al meerdere verzoeken van fabrikanten gekregen. Maar velen haakten af toen ze mijn visie op gezonde voeding hoorden en aanvoelden dat ik niet tot compromissen bereid was. Met StarMeal zijn we er nu wel in geslaagd om bereide maaltijden te creëren die én een voldaan gevoel geven én je lichaam een plus.”


StarMeal werkte eerder al samen met tv-kok Jeroen Meus en motorcrosser Stefan Everts en heeft sinds 8 december vorig jaar ook een eigen flagshipstore in Antwerpen, door het bedrijf omschreven als een “healthy heaven” voor “funky fresh”.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Lactalis roept 12 miljoen verpakkingen babymelk terug

15/01/2018

In Frankrijk is een heus schandaal ontstaan rond babymelk van zuivelproducent Lactalis, die besmet is geraakt met salmonella. Daarbij heeft het bedrijf maar liefst 12 miljoen verpakkingen in 83 landen uit de winkelrekken moeten halen.

Ophef over etnisch profilerende klantenprofielen bij Albert Heijn

15/01/2018

Een blanke man met bril staat symbool voor de premiumklant bij Albert Heijn, een vrouw en kind met donkere huidskleur voor de budgetklant. Met deze klantenprofielen leerden medewerkers bij AH de klanten kennen, tot er vrijdag ophef over ontstond.

Johma-salades tijdelijk uit winkelrekken bij Albert Heijn

15/01/2018

Supermarktketen Albert Heijn kampt momenteel met een tekort aan Johma-salades. Producent en supermarkt komen immers niet tot een vergelijk tijdens nieuwe contractbesprekingen, waardoor Johma niet meer levert.

Biscuiterie Seghers neemt Nederlandse Euro Patisserie over

15/01/2018

Koekjesbakkerij Biscuiterie Seghers uit Temse neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Euro Patisserie over. De nieuwe groep wordt een van de tien grootste koekjesproducenten in de Benelux.

Back to top