Delhaize doet het met Sonja Kimpen (en StarMeal)

Delhaize doet het met Sonja Kimpen (en StarMeal)

Vanaf woensdag liggen de eerste “bereide maaltijden” van gezondheidsgoeroe Sonja Kimpen in de koeltogen bij Delhaize. Sonja Kimpen, bekend van televisie, werkte hiervoor samen met StarMeal. De specialist in verse maaltijdsalades uit Herselt voegt hiermee meteen warme gerechten aan zijn aanbod toe.

Recepten uit Kimpens kookboeken

Welke gerechten de gezondheidsgoeroe voor Delhaize heeft bedacht, weten we pas woensdag. “Maar het gaat om recepten uit mijn twee kookboeken. Daar was veel vraag naar van lezers”, bevestigt Sonja Kimpen in Het Nieuwsblad. “Koken voor vier is echter nog iets anders dan voor duizenden mensen. We hebben er dan ook een jaar over gedaan en meer dan honderd proefsessies gehouden voor alles echt op punt stond.”


Het is niet de eerste samenwerking tussen het voedingsbedrijf en de gezondheidsgoeroe: eind januari introduceerde StarMeal Sonja Kimpen nog in Nederland tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht.

‘Geen compromissen’

De markt van de bereide maaltijden is een booming business en meerdere topkoks brachten al hun eigen gamma uit. Dat Sonja Kimpen er nu ook mee begint, is dus niet zo verwonderlijk. Wel dat het zo lang heeft geduurd. “Ik heb inderdaad al meerdere verzoeken van fabrikanten gekregen. Maar velen haakten af toen ze mijn visie op gezonde voeding hoorden en aanvoelden dat ik niet tot compromissen bereid was. Met StarMeal zijn we er nu wel in geslaagd om bereide maaltijden te creëren die én een voldaan gevoel geven én je lichaam een plus.”


StarMeal werkte eerder al samen met tv-kok Jeroen Meus en motorcrosser Stefan Everts en heeft sinds 8 december vorig jaar ook een eigen flagshipstore in Antwerpen, door het bedrijf omschreven als een “healthy heaven” voor “funky fresh”.

 

Vanaf woensdag liggen de eerste “bereide maaltijden” van gezondheidsgoeroe Sonja Kimpen in de koeltogen bij Delhaize. Sonja Kimpen, bekend van televisie, werkte hiervoor samen met StarMeal. De specialist in verse maaltijdsalades uit Herselt voegt hiermee meteen warme gerechten aan zijn aanbod toe.

Recepten uit Kimpens kookboeken

Welke gerechten de gezondheidsgoeroe voor Delhaize heeft bedacht, weten we pas woensdag. “Maar het gaat om recepten uit mijn twee kookboeken. Daar was veel vraag naar van lezers”, bevestigt Sonja Kimpen in Het Nieuwsblad. “Koken voor vier is echter nog iets anders dan voor duizenden mensen. We hebben er dan ook een jaar over gedaan en meer dan honderd proefsessies gehouden voor alles echt op punt stond.”


Het is niet de eerste samenwerking tussen het voedingsbedrijf en de gezondheidsgoeroe: eind januari introduceerde StarMeal Sonja Kimpen nog in Nederland tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht.

‘Geen compromissen’

De markt van de bereide maaltijden is een booming business en meerdere topkoks brachten al hun eigen gamma uit. Dat Sonja Kimpen er nu ook mee begint, is dus niet zo verwonderlijk. Wel dat het zo lang heeft geduurd. “Ik heb inderdaad al meerdere verzoeken van fabrikanten gekregen. Maar velen haakten af toen ze mijn visie op gezonde voeding hoorden en aanvoelden dat ik niet tot compromissen bereid was. Met StarMeal zijn we er nu wel in geslaagd om bereide maaltijden te creëren die én een voldaan gevoel geven én je lichaam een plus.”


StarMeal werkte eerder al samen met tv-kok Jeroen Meus en motorcrosser Stefan Everts en heeft sinds 8 december vorig jaar ook een eigen flagshipstore in Antwerpen, door het bedrijf omschreven als een “healthy heaven” voor “funky fresh”.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top