Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Na de zuuraanval bij een Antwerps Delhaize-filiaal vrijdag bevestigt de supermarktketen dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

Slachtoffer buiten levensgevaar

Begin december ontvingen Delhaize en het persagentschap Belga mails (foto) waarin een man dreigde met een aanval met zuur op klanten van de supermarktketen. "We hebben meteen contact opgenomen met politie en parket, die meteen een onderzoek startten", aldus woordvoerder Roel Dekelver. 

 

Er werd regelmatig samengezeten en de veiligheid van het personeel en klanten was daarbij de prioriteit, klinkt het. "Op basis van de gebeurtenissen van vandaag, nemen we extra veiligheidsmaatregelen voor alle klanten en alle winkels."

 

Bij het parket van Brussel blijft men karig met informatie over het onderzoek. Wel verspreidde het gerecht vrijdagavond al opsporingsfoto's van een verdachte blanke man tussen 40 en 45 jaar, nadat de auteur van de dreigmails even voordien de aanval had opgeëist. Over zijn ware motieven tast het gerecht nog in het duister. Momenteel is de dader nog altijd spoorloos.

 

Bij de aanval vrijdagochtend liep een 52-jarige schoonmaakster uit Westerlo ernstige brandwonden op. De vrouw, die werkt voor een onderaannemer van Delhaize, is intussen buiten levensgevaar, zo meldt VRT-nieuws.

 

Alle vestigingen open

Ondertussen laat Delhaize weten dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Zo doet Delhaize beroep op een groot aantal externe bewakingsagenten en werkt de keten nauw samen met de lokale politie.

 

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ook interne veiligheidsprocedures geactiveerd maar kan of wil daar geen verdere informatie over geven. Delhaize blijft de toestand van dag tot dag evalueren, klinkt het nog in Brussel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een succesvolle test in de hypermarkt van Bièrges aanvaardt Carrefour nu bij alle hypermarkten en bij Carrefour Markets in eigen beheer herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen. Zo wil de groep de afvalberg helpen reduceren.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Colruyt controleert vleesleveranciers nu ook zelf

20/11/2017

Colruyt verscherpt de controle op zijn vleesproducten na de reeks schandalen die de vleessector de voorbije maanden alweer in een negatief daglicht stelde. In opdracht van de warenhuisketen licht een externe partner de slachthuizen onaangekondigd door.

Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Back to top