Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Na de zuuraanval bij een Antwerps Delhaize-filiaal vrijdag bevestigt de supermarktketen dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

Slachtoffer buiten levensgevaar

Begin december ontvingen Delhaize en het persagentschap Belga mails (foto) waarin een man dreigde met een aanval met zuur op klanten van de supermarktketen. "We hebben meteen contact opgenomen met politie en parket, die meteen een onderzoek startten", aldus woordvoerder Roel Dekelver. 

 

Er werd regelmatig samengezeten en de veiligheid van het personeel en klanten was daarbij de prioriteit, klinkt het. "Op basis van de gebeurtenissen van vandaag, nemen we extra veiligheidsmaatregelen voor alle klanten en alle winkels."

 

Bij het parket van Brussel blijft men karig met informatie over het onderzoek. Wel verspreidde het gerecht vrijdagavond al opsporingsfoto's van een verdachte blanke man tussen 40 en 45 jaar, nadat de auteur van de dreigmails even voordien de aanval had opgeëist. Over zijn ware motieven tast het gerecht nog in het duister. Momenteel is de dader nog altijd spoorloos.

 

Bij de aanval vrijdagochtend liep een 52-jarige schoonmaakster uit Westerlo ernstige brandwonden op. De vrouw, die werkt voor een onderaannemer van Delhaize, is intussen buiten levensgevaar, zo meldt VRT-nieuws.

 

Alle vestigingen open

Ondertussen laat Delhaize weten dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Zo doet Delhaize beroep op een groot aantal externe bewakingsagenten en werkt de keten nauw samen met de lokale politie.

 

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ook interne veiligheidsprocedures geactiveerd maar kan of wil daar geen verdere informatie over geven. Delhaize blijft de toestand van dag tot dag evalueren, klinkt het nog in Brussel.

Tags: