Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval | RetailDetail

Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Na de zuuraanval bij een Antwerps Delhaize-filiaal vrijdag bevestigt de supermarktketen dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

Slachtoffer buiten levensgevaar

Begin december ontvingen Delhaize en het persagentschap Belga mails (foto) waarin een man dreigde met een aanval met zuur op klanten van de supermarktketen. "We hebben meteen contact opgenomen met politie en parket, die meteen een onderzoek startten", aldus woordvoerder Roel Dekelver. 

 

Er werd regelmatig samengezeten en de veiligheid van het personeel en klanten was daarbij de prioriteit, klinkt het. "Op basis van de gebeurtenissen van vandaag, nemen we extra veiligheidsmaatregelen voor alle klanten en alle winkels."

 

Bij het parket van Brussel blijft men karig met informatie over het onderzoek. Wel verspreidde het gerecht vrijdagavond al opsporingsfoto's van een verdachte blanke man tussen 40 en 45 jaar, nadat de auteur van de dreigmails even voordien de aanval had opgeëist. Over zijn ware motieven tast het gerecht nog in het duister. Momenteel is de dader nog altijd spoorloos.

 

Bij de aanval vrijdagochtend liep een 52-jarige schoonmaakster uit Westerlo ernstige brandwonden op. De vrouw, die werkt voor een onderaannemer van Delhaize, is intussen buiten levensgevaar, zo meldt VRT-nieuws.

 

Alle vestigingen open

Ondertussen laat Delhaize weten dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Zo doet Delhaize beroep op een groot aantal externe bewakingsagenten en werkt de keten nauw samen met de lokale politie.

 

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ook interne veiligheidsprocedures geactiveerd maar kan of wil daar geen verdere informatie over geven. Delhaize blijft de toestand van dag tot dag evalueren, klinkt het nog in Brussel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.