Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Na de zuuraanval bij een Antwerps Delhaize-filiaal vrijdag bevestigt de supermarktketen dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

Slachtoffer buiten levensgevaar

Begin december ontvingen Delhaize en het persagentschap Belga mails (foto) waarin een man dreigde met een aanval met zuur op klanten van de supermarktketen. "We hebben meteen contact opgenomen met politie en parket, die meteen een onderzoek startten", aldus woordvoerder Roel Dekelver. 

 

Er werd regelmatig samengezeten en de veiligheid van het personeel en klanten was daarbij de prioriteit, klinkt het. "Op basis van de gebeurtenissen van vandaag, nemen we extra veiligheidsmaatregelen voor alle klanten en alle winkels."

 

Bij het parket van Brussel blijft men karig met informatie over het onderzoek. Wel verspreidde het gerecht vrijdagavond al opsporingsfoto's van een verdachte blanke man tussen 40 en 45 jaar, nadat de auteur van de dreigmails even voordien de aanval had opgeëist. Over zijn ware motieven tast het gerecht nog in het duister. Momenteel is de dader nog altijd spoorloos.

 

Bij de aanval vrijdagochtend liep een 52-jarige schoonmaakster uit Westerlo ernstige brandwonden op. De vrouw, die werkt voor een onderaannemer van Delhaize, is intussen buiten levensgevaar, zo meldt VRT-nieuws.

 

Alle vestigingen open

Ondertussen laat Delhaize weten dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Zo doet Delhaize beroep op een groot aantal externe bewakingsagenten en werkt de keten nauw samen met de lokale politie.

 

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ook interne veiligheidsprocedures geactiveerd maar kan of wil daar geen verdere informatie over geven. Delhaize blijft de toestand van dag tot dag evalueren, klinkt het nog in Brussel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Back to top