Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval | RetailDetail

Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Delhaize-vestigingen extra beveiligd na zuuraanval

Na de zuuraanval bij een Antwerps Delhaize-filiaal vrijdag bevestigt de supermarktketen dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

Slachtoffer buiten levensgevaar

Begin december ontvingen Delhaize en het persagentschap Belga mails (foto) waarin een man dreigde met een aanval met zuur op klanten van de supermarktketen. "We hebben meteen contact opgenomen met politie en parket, die meteen een onderzoek startten", aldus woordvoerder Roel Dekelver. 

 

Er werd regelmatig samengezeten en de veiligheid van het personeel en klanten was daarbij de prioriteit, klinkt het. "Op basis van de gebeurtenissen van vandaag, nemen we extra veiligheidsmaatregelen voor alle klanten en alle winkels."

 

Bij het parket van Brussel blijft men karig met informatie over het onderzoek. Wel verspreidde het gerecht vrijdagavond al opsporingsfoto's van een verdachte blanke man tussen 40 en 45 jaar, nadat de auteur van de dreigmails even voordien de aanval had opgeëist. Over zijn ware motieven tast het gerecht nog in het duister. Momenteel is de dader nog altijd spoorloos.

 

Bij de aanval vrijdagochtend liep een 52-jarige schoonmaakster uit Westerlo ernstige brandwonden op. De vrouw, die werkt voor een onderaannemer van Delhaize, is intussen buiten levensgevaar, zo meldt VRT-nieuws.

 

Alle vestigingen open

Ondertussen laat Delhaize weten dat alle vestigingen zaterdag open zijn en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Zo doet Delhaize beroep op een groot aantal externe bewakingsagenten en werkt de keten nauw samen met de lokale politie.

 

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ook interne veiligheidsprocedures geactiveerd maar kan of wil daar geen verdere informatie over geven. Delhaize blijft de toestand van dag tot dag evalueren, klinkt het nog in Brussel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top