Dentergem heeft eerste winkel volgens nieuwe Alvo-concept | RetailDetail

Dentergem heeft eerste winkel volgens nieuwe Alvo-concept

Dentergem heeft eerste winkel volgens nieuwe Alvo-concept

De Alvo-supermarkt Obelix in Dentergem is weer open na een grondige verbouwing. Het is de eerste die volgens de richtlijnen van het nieuwe Alvo-concept is aangepast.

Focus op verse voeding

Alvo wil in de vernieuwde verkooppunten nog meer de nadruk leggen op verse, gezonde en biologische voeding en ambachtelijke streekproducten. De winkel moet daarbij uitnodigen tot onthaasting en beleving. Boodschappen doen moet leuk zijn, is de centrale gedachte.

 

In de supermarkt Obelix in Dentergem uitte zich dat in een quasi volledige makeover. Op de kassazone na werd de hele winkel leeggemaakt, muren gesloopt om het ruimtegevoel een extra dimensie te geven, een nieuwe gietvloer gelegd en led-verlichting geïnstalleerd.

 

Gevulde planning

De volgende maanden schuiven nog meer winkels aan voor een verbouwing. Voor 2016 staan er al meer dan tien gepland. Voorts zijn drie nieuwe supermarkten in opbouw. Alvo geeft zijn uitbaters niettemin ook heel wat vrijheid, zodat elk verkooppunt een eigen identiteit behoudt.

 

De nieuwe aanpak past in een nieuw strategisch plan van de keten. Hoewel Alvo vooral blijft inzetten op winkels met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter, wil het ook enkele grotere aansluiten. In dat opzicht was het trouwens geïnteresseerd in de samenwerking met enkele winkels die uit de boot vielen bij de reorganisatie van Delhaize.

 

Alvo werkt voor zijn belevering van verse producten samen met de afdeling Retail Partners van de Colruyt Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top