Dirk Jacxsens opnieuw CEO van Leonidas

Dirk Jacxsens opnieuw CEO van Leonidas

De Belgische pralineproducent Leonidas heeft Dirk Jacxsens aangesteld als nieuwe CEO. Jacxsens, die het bedrijf al leidde van 2004 tot en met 2008, volgt Robert Torck op, die het bedrijf vorige maand verliet.

Terug van weggeweest

De raad van bestuur van Leonidas heeft met Dirk Jacxsens een oude bekende teruggehaald: hij stond al aan het roer van de pralinemaker van 2004 tot 2008, alvorens CEO te worden van Imperial Meat Products in 2008. Nadien werd hij in 2012 lid van het executive team van Campofrio Food Group, meer bepaald als president van de Challenger Division.

 

Dimitrious Kestekoglou, voorzitter van de raad van bestuur, verheugt zich op de terugkeer van Jacxsens: “Dirk Jacxsens kent Leonidas door en door. Hij is de ideale persoon om de strategie uit te voeren die de raad van bestuur heeft uitgerold.”

 

Volgens geruchten in de industrie zou de reden van het vertrek van Torck net conflicten zijn geweest met de eigenaarsfamilie, die de raad van bestuur uitmaakt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top