Europees Parlement wil oorsprong verwerkt vlees op etiket

Europees Parlement wil oorsprong verwerkt vlees op etiket

Zoals verwacht heeft het Europees Parlement gisteren de resolutie goedgekeurd die de verplichte oorsprongvermelding voor vers vlees uitbreidt naar verwerkt vlees. De Europese Commissie moet nu snel met een concreet voorstel komen.

Grote meerderheid pro

Het Europees Parlement keurde gisteren een resolutie goed die oproept om de etikettering van de herkomst van vlees ook bij verwerkte voeding te verplichten. Wanneer een consument een biefstuk koopt, kan hij gemakkelijk te weten komen van welk land het vlees afkomstig is. Koopt hij daarentegen verwerkt vlees, bv. een gekruide hamburger, dan heeft hij vaak het raden naar de herkomst van het rundvlees.

 

Dat zal nu veranderen, zo wil een grote meerderheid van de Europese parlementsleden: 460 stemden voor, 204 tegen en 33 onthielden zich. Het is nu aan de Europese Commissie om met een werkbaar voorstel te komen, maar een timing daarvoor is nog niet vooropgesteld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top