Evenwichtig shoppen bij Spar Natural | RetailDetail

Evenwichtig shoppen bij Spar Natural

Evenwichtig shoppen bij Spar Natural
Spar Espana

Op de Canarische eilanden opende Spar recent een eerste buurtwinkel volgens een volledig nieuw concept: bij Spar Natural draait alles om gezondheid en ecologie.  

Gezondheidswinkel

Biologische voeding, vegetarische en veganistische producten, dieetvoeding, supplementen, glutenvrije producten en zuivelalternatieven, maar ook bijvoorbeeld natuurlijke cosmetica spelen de hoofdrol in de eerste vestiging van Spar Natural in Arguineguín (Gran Canaria). Geen ‘gewone’ buurtsuper dus, maar een echte gezondheidswinkel met wel 4.000 referenties voor een evenwichtig leven. 

 

De vestiging is 240 m² groot, waarvan 108 m² verkoopoppervlak op het gelijkvloers. De kelderverdieping is voorbehouden voor opleidingen, workshops en consultaties door nutritionisten, fysiotherapeuten en andere specialisten in voeding en gezondheid. De winkels is dagelijks (behalve zondag) geopend van 9 tot 21u en heeft ook een webshop en een Facebookpagina. 

 

Bijzondere formules

Internationaal kent Spar wel meer bijzondere winkelformules die we nog niet of niet meer kennen op de Belgische markt, zoals de inmiddels door Retail Partners Colruyt Group opgegeven Eurospar-formule bijvoorbeeld, of het hypermarktconcept Interspar. Bovendien kunnen Spar-licentiehouders innoveren met nieuwe concepten, binnen bepaalde grenzen. 

 

Zo voert Spar op Nederlandse studentencampussen het concept Spar University, een gemaksformule voor studenten, met een uitgebreid aanbod ‘on-the-go’ en 100% self checkouts. Of er voor Spar Natural internationaal potentieel bestaat is niet duidelijk, maar de gunstige ligging vormt in elk geval een mooie aanleiding voor een aangenaam ‘werkbezoek’, lijkt ons…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.