Evenwichtig shoppen bij Spar Natural | RetailDetail

Evenwichtig shoppen bij Spar Natural

Evenwichtig shoppen bij Spar Natural
Spar Espana

Op de Canarische eilanden opende Spar recent een eerste buurtwinkel volgens een volledig nieuw concept: bij Spar Natural draait alles om gezondheid en ecologie.  

Gezondheidswinkel

Biologische voeding, vegetarische en veganistische producten, dieetvoeding, supplementen, glutenvrije producten en zuivelalternatieven, maar ook bijvoorbeeld natuurlijke cosmetica spelen de hoofdrol in de eerste vestiging van Spar Natural in Arguineguín (Gran Canaria). Geen ‘gewone’ buurtsuper dus, maar een echte gezondheidswinkel met wel 4.000 referenties voor een evenwichtig leven. 

 

De vestiging is 240 m² groot, waarvan 108 m² verkoopoppervlak op het gelijkvloers. De kelderverdieping is voorbehouden voor opleidingen, workshops en consultaties door nutritionisten, fysiotherapeuten en andere specialisten in voeding en gezondheid. De winkels is dagelijks (behalve zondag) geopend van 9 tot 21u en heeft ook een webshop en een Facebookpagina. 

 

Bijzondere formules

Internationaal kent Spar wel meer bijzondere winkelformules die we nog niet of niet meer kennen op de Belgische markt, zoals de inmiddels door Retail Partners Colruyt Group opgegeven Eurospar-formule bijvoorbeeld, of het hypermarktconcept Interspar. Bovendien kunnen Spar-licentiehouders innoveren met nieuwe concepten, binnen bepaalde grenzen. 

 

Zo voert Spar op Nederlandse studentencampussen het concept Spar University, een gemaksformule voor studenten, met een uitgebreid aanbod ‘on-the-go’ en 100% self checkouts. Of er voor Spar Natural internationaal potentieel bestaat is niet duidelijk, maar de gunstige ligging vormt in elk geval een mooie aanleiding voor een aangenaam ‘werkbezoek’, lijkt ons…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.