Export van Parmaham groeit

Export van Parmaham groeit

De export van Parmaham is het voorbije jaar ondanks de economisch moeilijke situatie flink gestegen. Nochtans was er in thuismarkt Italië wel sprake van een terugval.

Groei in Verenigde Staten

De export van Parmaham groeide in 2014 met 3,5 procent. De totale omzet op internationale markten kwam neer op 250 miljoen euro, goed voor 2,6 miljoen hammen. Vooral buiten Europa waren er positieve resultaten, met een groei van 12,5 procent in de Verenigde Staten en 8 procent in Australië. In Europa groeide de markt met 1,3 procent.

 

In Italië daalde de totale productie met 3,2 procent in 2014 en de markt voor rauwe hammen viel terug met 8,9 procent. Ook Parmaham kon niet aan de economische realiteit ontsnappen, maar met een daling van 6,1 procent deed het wel beter dan het gemiddelde.

 

Van de gesneden Parmaham werden 74 miljoen verpakkingen verkocht, goed voor een stijging van 2 procent. Een kwart daarvan bleef in Italië, terwijl de rest van Europa 58 procent in handen kreeg.


Paolo Tanara, voorzitter van het Parmaham Consortium toont zich tevreden met de resultaten en stelt dat steeds meer restaurants in grote wereldsteden Parmaham op het menu zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen 70 banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Back to top