Export van Parmaham groeit

Export van Parmaham groeit

De export van Parmaham is het voorbije jaar ondanks de economisch moeilijke situatie flink gestegen. Nochtans was er in thuismarkt Italië wel sprake van een terugval.

Groei in Verenigde Staten

De export van Parmaham groeide in 2014 met 3,5 procent. De totale omzet op internationale markten kwam neer op 250 miljoen euro, goed voor 2,6 miljoen hammen. Vooral buiten Europa waren er positieve resultaten, met een groei van 12,5 procent in de Verenigde Staten en 8 procent in Australië. In Europa groeide de markt met 1,3 procent.

 

In Italië daalde de totale productie met 3,2 procent in 2014 en de markt voor rauwe hammen viel terug met 8,9 procent. Ook Parmaham kon niet aan de economische realiteit ontsnappen, maar met een daling van 6,1 procent deed het wel beter dan het gemiddelde.

 

Van de gesneden Parmaham werden 74 miljoen verpakkingen verkocht, goed voor een stijging van 2 procent. Een kwart daarvan bleef in Italië, terwijl de rest van Europa 58 procent in handen kreeg.


Paolo Tanara, voorzitter van het Parmaham Consortium toont zich tevreden met de resultaten en stelt dat steeds meer restaurants in grote wereldsteden Parmaham op het menu zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top