Foodservice meets retail | RetailDetail

Foodservice meets retail

Foodservice meets retail

(publireportage) Voor de achtste maal organiseert Foodservice Alliance het Nationaal Foodservice Congres, in samenwerking met Horeca Expo te Gent. Het thema dit jaar? ‘Foodservice meets retail.’ En dus is ook RetailDetail van de partij. 

 

Blurring in de praktijk


Het Nationaal Foodservice Congres wil duiding geven bij de recentste ontwikkelingen op de Belgische foodservicemarkt. Welke kanalen doen het goed, welke hebben het moeilijk? Welke trends spelen de komende jaren? Hoe succesvol blijven in de toekomst? In het bijzonder focust het congres dit jaar op de raakvlakken tussen foodservice en retail. Wat kunnen foodserviceondernemers leren van retailers, en vice versa? Hoe zet de ‘blurring’ trend zich door in de praktijk? 


Een antwoord op die vragen komt van sprekers als Jo Spiegeleer (managing director van CRU), Rik Eysink Smeets (international retail expert) en Samuel Levie (Youth Food Movement). Afsluitend is er een geanimeerd debat onder leiding van Lieven Verstraete (VRT) met Ivan Sabbe (ISPC), Marion Van Zon (Horeca Van Zon), Thierry Legat (Bidvest) en Vincent Nolf (Metro). 

 

Korting voor RetailDetail lezers


Het Nationaal Foodservice Congres vindt plaats op donderdag 24 november van 8u30 tot 13u15, gevolgd door een netwerklunch en een vrij bezoek aan Horeca Expo. Lezers van RetailDetail krijgen exclusief 15% korting op de normale toegangsprijs van 295 euro (dus 44 euro korting). Hoe? Gewoon de promocode RETDET.PARTNER invoeren bij het boeken van een ticket. Tot dan? 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.