Foodservice meets retail | RetailDetail

Foodservice meets retail

Foodservice meets retail

(publireportage) Voor de achtste maal organiseert Foodservice Alliance het Nationaal Foodservice Congres, in samenwerking met Horeca Expo te Gent. Het thema dit jaar? ‘Foodservice meets retail.’ En dus is ook RetailDetail van de partij. 

 

Blurring in de praktijk


Het Nationaal Foodservice Congres wil duiding geven bij de recentste ontwikkelingen op de Belgische foodservicemarkt. Welke kanalen doen het goed, welke hebben het moeilijk? Welke trends spelen de komende jaren? Hoe succesvol blijven in de toekomst? In het bijzonder focust het congres dit jaar op de raakvlakken tussen foodservice en retail. Wat kunnen foodserviceondernemers leren van retailers, en vice versa? Hoe zet de ‘blurring’ trend zich door in de praktijk? 


Een antwoord op die vragen komt van sprekers als Jo Spiegeleer (managing director van CRU), Rik Eysink Smeets (international retail expert) en Samuel Levie (Youth Food Movement). Afsluitend is er een geanimeerd debat onder leiding van Lieven Verstraete (VRT) met Ivan Sabbe (ISPC), Marion Van Zon (Horeca Van Zon), Thierry Legat (Bidvest) en Vincent Nolf (Metro). 

 

Korting voor RetailDetail lezers


Het Nationaal Foodservice Congres vindt plaats op donderdag 24 november van 8u30 tot 13u15, gevolgd door een netwerklunch en een vrij bezoek aan Horeca Expo. Lezers van RetailDetail krijgen exclusief 15% korting op de normale toegangsprijs van 295 euro (dus 44 euro korting). Hoe? Gewoon de promocode RETDET.PARTNER invoeren bij het boeken van een ticket. Tot dan? 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Back to top