Franse bakkerijketen Paul wil nu ook Vlaanderen veroveren

Franse bakkerijketen Paul wil nu ook Vlaanderen veroveren

De Franse bakkerijgroep Paul opent op 1 oktober zijn eerste Vlaamse verkooppunt in Ring Shopping Kortrijk Noord. De opening volgt drie jaar na de sluiting van een eerste poging om voet aan de grond te krijgen in Antwerpen, wat echter niet lukte.

Elfde Belgische verkooppunt

De winkel van Bakkerij Paul komt op de eerste verdieping van het winkelcentrum, recht over H&M. Volgens topman Stef Meulemans van franchisehouder Top Brands was Kortrijk een logische keuze: “De stad is erg in opmars. Door onze locatiekeuze bereiken we ook consumenten over heel Oost- en West-Vlaanderen.”

 

Het nieuwe verkooppunt wordt het elfde van de keten in België: al in 2007 kreeg Brussel de Belgische primeur, waarna nog vijf vestigingen volgden in Brussel en eentje in Waterloo. Bovendien kwamen er drie zogenaamde Petit-Pauls in de Brusselse metrostations De Brouckère, Montgomery en Louiza. Nog dit jaar openen er bijkomende vestigingen in de metrostations Madou, Schuman en Brussel-Noord.

 

In 2010 opende Bakkerij Paul ook al een vestiging op de Groenplaats in Antwerpen, op een locatie die zowel mikte op toeristen als op inwoners van de koekenstad zelf. Die kon twee jaar lang rekenen op positieve reviews, maar sloot in november 2012 plots de deuren.

 

125 jaar ervaring

Het Franse bedrijf heeft intussen al 125 jaar op de teller. Na de dood van zijn vader in 1958 nam Francis Holder het roer over. Hij werkt nu samen met zijn zonen en dochter aan de verdere uitbouw van het merk. Bakkerij Paul is intussen aanwezig in meer dan 36 landen.

 

In België is de expansie in handen van Top Brands, dat de masterfranchise voor ons land heeft. Naast Bakkerij Paul beheert de onderneming ook 209 vestigingen van Pizza Hut in België en Frankrijk. Recentelijk kwam daar de overname van het Wasbar-concept bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fastfoodketen Five Guys geeft Antwerpen Belgische primeur

18/12/2017

Op de De Keyserlei in Antwerpen opent binnenkort de eerste Belgische vestiging van de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys. De huurovereenkomst voor het pand is ondertekend, de opening volgt begin volgend jaar.

Ook Carrefour België werkt aan vernieuwingsplan

18/12/2017

Niet enkel in Frankrijk wil Carrefour maatregelen nemen om de omzetten opnieuw te laten groeien, want ook de Belgische directie werkt al een tijdje aan een vernieuwingsplan. Daarbij worden vooral de hypermarkten onder de loep genomen.

Test-Aankoop: Colruyt blijft de goedkoopste, AH volgt

18/12/2017

Colruyt blijft zijn belofte van ‘laagste prijzen’ waarmaken, concludeert Test-Aankoop dit jaar opnieuw in zijn jaarlijkse prijsvergelijking. Toch stijgt de druk op de Halse supermarktketen.

 

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Back to top