Franse diepvriesketen Thiriet opent eerste Belgische vestiging

Franse diepvriesketen Thiriet opent eerste Belgische vestiging

De Franse diepvriesketen Thiriet heeft zijn zinnen gezet op ons land en opende zopas een eerste vestiging - meteen met afhaalpunt - in Waterloo. Hoeveel vestigingen nog bijkomen, is niet duidelijk, maar het blijft zeker niet bij die ene.

Al 180 winkels en 1,5 miljoen klanten

De eerste Belgische vestiging (bekijk hier de fotoreportage) is een franchisewinkel, die is opgestart onder de vleugels van Eric Hubert, de man achter de Belgische Leader Price-winkels.

 

De Franse keten mag bij ons dan al een nobele onbekende zijn, in Frankrijk is de groep het nummer twee, na Picard (dat in 2012 ook al vanuit Waterloo de verovering van ons land startte) en zelfs marktleider in thuislevering van diepvriesproducten. Thiriet telt alles samen 180 vestigingen (Luxemburg inbegrepen) en 2.800 medewerkers. Die verwelkomen op jaarbasis zo'n anderhalf miljoen klanten, goed voor een omzet van om en bij de 400 miljoen euro.

 

De roots van de groep liggen in Eloyes (Vogezen), waar Claude Thiriet in 1966 de familiale bakkerij overnam. Enkele jaren later startte hij met thuislevering via catalogusverkoop en in 1985 opent de groep zijn eerste diepvrieswinkel. Intussen zijn het er 180 - doorgaans 250 à 350 m² groot - die zowat 1.200 producten aanbieden: naast 450 referenties ijs en patisserie ook groenten en fruit, vlees, vis en uiteraard bereide maaltijden.

Tags: