Frites Atelier, het gastronomische frituurconcept van de Belgische driesterrenchef Sergio Herman, opent zijn eerste vestiging buiten de Benelux. In het Londense Soho, aan Old Compton Street 34, wil de keten een nieuw internationaal publiek aanspreken.
Internationaal startpunt
Volgens Herman markeert de opening een volgende fase in de groeiambities van het merk, aldus Gazet van Antwerpen. “Met de opening in Londen zetten we een belangrijke stap in onze internationale groei. We willen onze frites delen met een nieuw publiek, midden in een van de meest dynamische wijken van de stad.”
De keuze voor Soho ligt voor de hand. De buurt vormt een knooppunt van theaters, horeca en uitgaansleven en trekt dagelijks een groot en divers publiek. Frites Atelier positioneert zich daar met hetzelfde concept als in de Benelux: een compacte menukaart in een zogenoemde ‘brasserie-atelier’-setting, met veel aandacht voor design en ambacht.
Sergio Herman richtte Frites Atelier in 2016 op in Amsterdam, samen met medeoprichters. Intussen telt de keten vestigingen in Antwerpen, Brussel en Gent, aangevuld met franchiselocaties in Roosendaal en nu ook Londen. Het bedrijf bevestigt dat verdere internationale uitbreiding op de agenda staat.


