Fusie tussen DE Master Blenders en Mondelez krijgt Europese goedkeuring

Fusie tussen DE Master Blenders en Mondelez krijgt Europese goedkeuring

De Europese Commissie heeft vandaag beslist dat de fusie tussen koffiemaker DE Master Blenders 1753 en het voedingsconcern Mondelez International mag doorgaan. Samen gaan ze verder als Jacobs Douwe Egberts.

Vrees voor prijsstijgingen

De Europese Commissie was vorig jaar een onderzoek gestart naar de fusie, omdat ze vreesde dat die tot prijsstijgingen zou leiden. Beide bedrijven hebben samen immers heel wat bekende koffiemerken in handen, vooral op vlak van koffiepads was er bezorgdheid. Om de fusie toch vlot te laten verlopen, verkoopt Mondelez zijn aandelen in Carte Noir in Europa en doet DE Master Blenders de Europese activiteiten van Merrild van de hand.

 

Bij de deal tussen beide partijen krijgt Mondelez 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) en 49 procent van de aandelen in het nieuwe bedrijf met de naam Jacobs Douwe Egberts. De overige aandelen komen in handen van DE Master Blenders. Hot hoofdkantoor zal zich dan ook in Nederland bevinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top