Gentse Bio-Planet stopt met biorestaurant

Gentse Bio-Planet stopt met biorestaurant

Begin juni starten grote verbouwingswerken aan de Bio-Planet op de Drongensesteenweg in Gent. Bij de heropening zal er evenwel geen plaats meer zijn voor 'De Eethoek', het bij Gentenaren nochtans populaire biorestaurant.

Strategische beslissing

De Gentse Bio-Planet opende in 2002 de deuren en was pas de tweede biologische supermarkt van Colruyt Group in Vlaanderen, na die van Kortrijk. Vandaag zijn er al 15 Bio-Planets, waaronder eentje die recent opende in het nabijgelegen Destelbergen.

 

Intussen is de Gentse biosupermarkt aan een grondige renovatie toe, en daarbij verdwijnt ook het bij Gentenaren populaire eethuisje 'De Eethoek'. Een strategische keuze, zegt woordvoerder Jan Derom: "We willen focussen op waar we het best in zijn. Dat is: het uitbaten van supermarkten, ook biologische. We begrijpen dat de klanten het jammer vinden, maar een restaurant runnen is niet de kern van onze activiteiten. Dingen uitproberen en dan afwegen of het de moeite loont om door te gaan: dat doen we wel vaker bij Colruyt. Zo is Bio-Planet ooit gestart. En soms moet je durven beslissen om met iets te stoppen."

 

Zaterdag 31 mei wordt de laatste dag van De Eethoek. Daarna starten de verbouwingswerken. Begin september opent de vernieuwde Bio-Planet aan de Brugse Poort de deuren. Zonder biorestaurant, voor alle duidelijkheid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top