Gentse Bio-Planet stopt met biorestaurant

Gentse Bio-Planet stopt met biorestaurant

Begin juni starten grote verbouwingswerken aan de Bio-Planet op de Drongensesteenweg in Gent. Bij de heropening zal er evenwel geen plaats meer zijn voor 'De Eethoek', het bij Gentenaren nochtans populaire biorestaurant.

Strategische beslissing

De Gentse Bio-Planet opende in 2002 de deuren en was pas de tweede biologische supermarkt van Colruyt Group in Vlaanderen, na die van Kortrijk. Vandaag zijn er al 15 Bio-Planets, waaronder eentje die recent opende in het nabijgelegen Destelbergen.

 

Intussen is de Gentse biosupermarkt aan een grondige renovatie toe, en daarbij verdwijnt ook het bij Gentenaren populaire eethuisje 'De Eethoek'. Een strategische keuze, zegt woordvoerder Jan Derom: "We willen focussen op waar we het best in zijn. Dat is: het uitbaten van supermarkten, ook biologische. We begrijpen dat de klanten het jammer vinden, maar een restaurant runnen is niet de kern van onze activiteiten. Dingen uitproberen en dan afwegen of het de moeite loont om door te gaan: dat doen we wel vaker bij Colruyt. Zo is Bio-Planet ooit gestart. En soms moet je durven beslissen om met iets te stoppen."

 

Zaterdag 31 mei wordt de laatste dag van De Eethoek. Daarna starten de verbouwingswerken. Begin september opent de vernieuwde Bio-Planet aan de Brugse Poort de deuren. Zonder biorestaurant, voor alle duidelijkheid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top