Hamburgerketen Manhattn's opteert voor iconische locaties

Hamburgerketen Manhattn's opteert voor iconische locaties
Manhattns Groenplaats

De opmars van de 'betere burger' gaat verder. Na twee Brusselse vestigingen opent Manhattn's op 16 juni zijn derde restaurant, in een prominent pand aan de Groenplaats in Antwerpen. 

New Yorkse inspiratie

Manhattn's onderscheidt zich van andere premium burgerketens door de New Yorkse insteek en de sterke visuele identiteit. De inspiratie haalde initiatiefnemer Jerome Vandermeulen immers in het Meatpacking District in New York, waar hij twee jaar werkte voor de Belgische foodtruck Wafels & Dinges. Voor de culinaire kant van de zaak schakelde hij zijn broer Philippe in, die een diploma van de hotelschool op zak heeft.

 

In 2014 openden de ondernemers een eerste vestiging in de Brusselse Louizalaan, een jaar later volgde nummer twee in de Henri Mausstraat (aan de Beurs). Nu is dus Antwerpen aan de beurt, in een opvallend hoekpand aan de Groenplaats, dat vele jaren leegstond en grondig verbouwd werd. “Dit is onze ultieme flagshipstore”, zegt Jerome Vandermeulen. “De Groenplaats evolueert in de positieve zin en de link met de Nationalestraat en de Kammenstraat in de creatieve modewijk vinden we belangrijk.”

 

Geen 'burgeroorlog'

Of Manhattn's niet vreest voor een overaanbod aan premium burgerrestaurants? “Helemaal niet. Je vindt toch ook overal steak-friet op de kaart? Mensen eten dat nu eenmaal graag. Elk hamburgerconcept heeft zijn eigen positionering en de markt is groot genoeg. Van een 'burgeroorlog' is zeker geen sprake.” Toch koestert Vandermeulen geen al te grote expansieplannen. “Small is beautiful. We willen liever een beperkt aantal dingen heel goed doen. Vandaar ook de beknopte menukaart. We gaan voor een klein aantal iconische locaties. In België zie ik nog potentieel voor misschien twee bijkomende vestigingen. In Gent, bijvoorbeeld.” 

 

De huisstijl van Manhattn's werd ontworpen door Pinkeye Designstudio. “In Antwerpen presenteren we een volwassen versie van het concept dat we eerder in Brussel hebben neergezet,” vertelt creatief directeur Ruud Belmans. “We gebruiken typische art deco-elementen zoals je die in de architectuur in Manhattan terugvindt, bijvoorbeeld in de Chrysler Building: stalen balken, roosters, brandtrappen, bakstenen muren… Van de comic stripfiguren zijn we afgestapt en de al te dominante geel-zwarte kleurzetting hebben we wat afgezwakt.”

 

Manhattn's Groenplaats heeft 150 zitplaatsen op twee etages, plus nog eens 50 plaatsen op het terras. De zaak is zeven dagen op zeven open van 11u30 tot 22u30. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top