Heineken rond met reorganisatie in Afrika

Heineken rond met reorganisatie in Afrika

DeNederlandse bierreus Heineken heeft de reorganisatie van zijn activiteiten in Zuid-Afrika en Namibië, waar de brouwer actief is met joint ventures, afgerond.

Operationeel efficiënter

Eind juli maakte Heineken bekend dat het zijn belang in een aantal Afrikaanse joint ventures zou optrekken. De Nederlandse biergroep betaalde het Britse drankenconcern Diageo daarvoor omgerekend 138 miljoen euro uit, om zo zelf meer commerciële controle te krijgen over zijn belangrijkste merken.

 

Gisteren liet de groep weten dat de hele reorganisatie afgerond is. Heineken bezit nu 75% in DHN en een belang van 75% in Sedibeng. Het resterende kwart blijft in handen van partner Namibia Breweries Limited (NBL). In Namibië heeft Heineken nu indirect een belang van 29,9% in NBL.

 

Met de afronding van de herstructureringen van de joint ventures in Zuid-Afrika en Namibië heeft het concern zijn operationele uitvoering en efficiëntie verbeterd in deze regio, stelt Wim Hoste van KBC Securities. De analist verwacht dan ook dat Heineken dankzij verdere efficiëntieverbetering zal kunnen profiteren van structurele groeimogelijkheden - vooral in opkomende markten - en van een verdere margeverbetering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


70 jobs verdwijnen op hoofdkantoor AB InBev in Leuven

12/12/2017

Op het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven verdwijnen 70 banen, nu de brouwer besloten heeft om zijn wereldwijde aankoopdienst te verhuizen naar Zwitserland. Daar bevond zich ook al de aankoopdienst van SABMiller.

Binnenkort een taks op vlees: wordt vlees de nieuwe tabak?

12/12/2017

Binnen de tien jaar komt er een vleestaks die vleesverbruik moet ontmoedigen, menen onderzoekers en parlementairen van over de hele wereld. De snelle groei van de vleesconsumptie heeft immers ernstige gevolgen voor klimaat en gezondheid.

 

AB InBev opent nieuwe brouwerij in China

12/12/2017

Brouwer AB InBev heeft een nieuwe brouwerij geopend in China, die jaarlijks 1,5 miljoen ton bier kan produceren en daarmee de grootste brouwerij van het bedrijf in Azië is. AB InBev hoopt zo te profiteren van de groeiende middenklasse in China.

Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Back to top