Hier is RetailDetail Food nummer 12 | RetailDetail

Hier is RetailDetail Food nummer 12

Hier is RetailDetail Food nummer 12

Na een korte pauze is onze gepersonaliseerde foodkrant weer helemaal terug, klaar voor een boeiende tweede jaargang. In dit twaalfde nummer gaan we lokaal, want dat is het nieuwe normaal. 


Lokaal verankerd


Streekproducten en lokale marketing: supermarktondernemers weten er wel raad mee, zoals blijkt uit getuigenissen van winkeliers bij AD Delhaize, Carrefour market, Spar en Spegelaere. Zij zijn meer dan ooit verankerd in hun lokale gemeenschap. 


Dat ook grote retailers op een duurzame manier kunnen samenwerken met kleine streekproducenten, bewijst Carrefour Belgium, dat een charter opstelde om het partnership in goede banen te leiden. 


Verder in dit nummer: Jean-Jacques Vandenheede van Nielsen over slapende Europese foodretailers, Sophie Bôval en Luc Bormans van APLSIA over franchise en Luc Suykens van P&G over de consument. 


Wie ‘m nog niet in de brievenbus aantrof, kan RetailDetail Food nummer 12 hier online lezen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".