Holy Food Market sluit de deuren

Holy Food Market sluit de deuren

Na amper 2,5 jaar gaat de Holy Food Market in de Gentse Baudelokapel alweer dicht. Het project bleek niet langer rendabel. Wat er nu met de locatie zal gebeuren, is vooralsnog onduidelijk.

 

Niet rendabel

Op 1 augustus laat bezieler Ladislas Leys de zaak over aan de eigenaar van het pand. Vooral tijdens de week kwamen er te weinig bezoekers over de vloer. "Het eerste jaar hebben we fantastisch gedraaid", zegt Leys in De Standaard. "Daarna is het gigantisch verminderd, zonder dat daar één duidelijke reden voor is. Doordat het publiek wegbleef, daalde ook de omzet en haakten de eetstanden af. Wat we ook probeerden, het lukte niet meer. En dus trek ik er nu de stekker uit."

 

De Gentse voedselmarkt kreeg met heel wat tegenslagen af te rekenen: het begon al met de verbouwing van de kapel, waardoor de uiteindelijk opening van de zaak met twee jaar vertraagd werd. Nadien kwamen er klachten van omwonenden over lawaaihinder en overlast. Daarenboven kwam Leys in aanvaring met de brandweer, omdat de brandveiligheid van het gebouw niet in orde was. Ook de knip van het circulatieplan was een streep door de rekening, beweert Leys.

 

Holy Food Market opende de deuren in februari 2017 als een vernieuwend concept, geïnspireerd op overdekte voedselhallen in het buitenland. In totaal waren er zeventien eetstanden ondergebracht in de Baudelokapel. De voorbij 2,5 jaar werden er zo’n 450.000 gerechten geserveerd.