IJsventers Rupelstreek krijgen avondklok

IJsventers Rupelstreek krijgen avondklok

IJsventers die in de buurt van Boom nog na 20u hun bel luiden of een muziekje laten horen, krijgen voortaan een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro.

"Klachten van ouders en ouderen"

"We krijgen soms klachten van ouders wiens kinderen om 20 uur in bed liggen. Als de kinderen dan de ijskar horen passeren, springen ze het bed uit en willen ze koste wat kost nog een ijsje. Ook sommige oudere bewoners vinden het geluid van de ijskar storend. Daarom proberen we dat aan banden te leggen", zegt de Boomse GAS-coördinator Chris De Wit aan Het Laatste Nieuws.

 

De Wit sluit niet uit dat de avondklok in de toekomst nog verlaat kan worden naar 21u of zelfs 22u. IJsventers vinden dan ook dat 20u veel te vroeg is en zeggen dat ze niet overal op hetzelfde tijdstip aanwezig kunnen zijn. Ze zeggen wel rekening te zullen houden met de nieuwe regel.

 

Toch heerst er best wat ontevredenheid. "Ik heb collega's die pas om half zeven beginnen. Moeten zij dan na anderhalf uur stoppen? Tussen 19.30 en 21 uur zijn voor ons net de beste uren. Het is als tegen een restaurantuitbater zeggen: je mag maar tot 18 uur opendoen. Als dit zich voortzet in andere regio's, vrees ik voor de toekomst van ons beroep. Is dat waar we naartoe willen?", vraagt ijsventer Wim Driesen zich af.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top