IJsventers Rupelstreek krijgen avondklok

IJsventers Rupelstreek krijgen avondklok

IJsventers die in de buurt van Boom nog na 20u hun bel luiden of een muziekje laten horen, krijgen voortaan een GAS-boete die kan oplopen tot 350 euro.

"Klachten van ouders en ouderen"

"We krijgen soms klachten van ouders wiens kinderen om 20 uur in bed liggen. Als de kinderen dan de ijskar horen passeren, springen ze het bed uit en willen ze koste wat kost nog een ijsje. Ook sommige oudere bewoners vinden het geluid van de ijskar storend. Daarom proberen we dat aan banden te leggen", zegt de Boomse GAS-coördinator Chris De Wit aan Het Laatste Nieuws.

 

De Wit sluit niet uit dat de avondklok in de toekomst nog verlaat kan worden naar 21u of zelfs 22u. IJsventers vinden dan ook dat 20u veel te vroeg is en zeggen dat ze niet overal op hetzelfde tijdstip aanwezig kunnen zijn. Ze zeggen wel rekening te zullen houden met de nieuwe regel.

 

Toch heerst er best wat ontevredenheid. "Ik heb collega's die pas om half zeven beginnen. Moeten zij dan na anderhalf uur stoppen? Tussen 19.30 en 21 uur zijn voor ons net de beste uren. Het is als tegen een restaurantuitbater zeggen: je mag maar tot 18 uur opendoen. Als dit zich voortzet in andere regio's, vrees ik voor de toekomst van ons beroep. Is dat waar we naartoe willen?", vraagt ijsventer Wim Driesen zich af.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top