Italiaans bier erkend als elfde Trappist

Italiaans bier erkend als elfde Trappist

Het selecte clubje van de trappistenbieren heeft er een nieuw lid bij: het Italiaanse 'Tre Fontane', gebrouwen in de gelijknamige abdij in Rome. Dat brengt het aantal trappistenbieren wereldwijd op elf.

1.000 hectoliter per jaar

Tre Fontane heeft een alcoholpercentage van 8,5% en wordt gebrouwen volgens een aloud recept van de Romeinse monnikengemeenschap. Het bier heeft een "mild-zoete afdronk die het dankt aan het eucalyptuskruid dat met zijn verzachtende toets de smaak zuivert en verfrist. De bitterheid van de hop houdt deze zoetheid in evenwicht", aldus de Internationale Vereniging Trappist.

 

De monniken van Tre Fontane brouwen er jaarlijks maar 1.000 hectoliter van. De nieuwste trappist is (vooralsnog) uitsluitend te koop in de winkel van de abdij en in enkele horecazaken in Rome. De abdij produceert behalve bier ook olijfolie, honing, chocolade en likeur.

 

De erkenning van Tre Fontane brengt het aantal officiële trappistenbieren nu op elf. Daarvan zijn er zes afkomstig uit België (Achel, Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren), twee uit Nederland (La Trappe en Zundert) en telkens eentje uit Oostenrijk (Engelszell) en de Verenigde Staten (Spencer).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top