Jumbo richt Belgische vennootschap op | RetailDetail

Jumbo richt Belgische vennootschap op

Jumbo richt Belgische vennootschap op
Foto Jumbo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

 

Nieuwe stap

De krant De Tijd ontdekte de nieuwe dochtervennootschap van de Nederlandse supermarktketen in een bijlage van het Belgisch Staatsblad. Hiermee zet de retailer dus een nieuwe stap richting Belgische markt. Geruchten over de Belgische ambities van Jumbo doken op in het najaar van 2017: toen beweerde het bedrijf nog dat het de eerste jaren geen concrete stappen zou zetten, maar vastgoedmakelaars vertelden aan RetailDetail dat de zoektocht naar wel dertig geschikte panden wel degelijk was begonnen.

 

Wat later bleek de keten zelfs al een pand te hebben gevonden, in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree. Een officiële bevestiging kwam er nooit, ook al publiceerde Jumbo dit voorjaar wel een vacature voor een Belgische vastgoedmanager.

 

Jumbo is de nummer twee op de Nederlandse markt, na Albert Heijn. Het bedrijf is eigendom van de familie Van Eerd, die ook de restaurantketen La Place in handen heeft. Naast klassieke supermarkten die variëren van 800 tot 1800 m² heeft Jumbo ook kleinere Jumbo City stadswinkels en vier grote vestigingen van Jumbo Foodmarkt, winkels die horeca-elementen toevoegen om van winkelen een belevenis te maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.