Jumbo richt Belgische vennootschap op

Jumbo richt Belgische vennootschap op
Foto Jumbo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

 

Nieuwe stap

De krant De Tijd ontdekte de nieuwe dochtervennootschap van de Nederlandse supermarktketen in een bijlage van het Belgisch Staatsblad. Hiermee zet de retailer dus een nieuwe stap richting Belgische markt. Geruchten over de Belgische ambities van Jumbo doken op in het najaar van 2017: toen beweerde het bedrijf nog dat het de eerste jaren geen concrete stappen zou zetten, maar vastgoedmakelaars vertelden aan RetailDetail dat de zoektocht naar wel dertig geschikte panden wel degelijk was begonnen.

 

Wat later bleek de keten zelfs al een pand te hebben gevonden, in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree. Een officiële bevestiging kwam er nooit, ook al publiceerde Jumbo dit voorjaar wel een vacature voor een Belgische vastgoedmanager.

 

Jumbo is de nummer twee op de Nederlandse markt, na Albert Heijn. Het bedrijf is eigendom van de familie Van Eerd, die ook de restaurantketen La Place in handen heeft. Naast klassieke supermarkten die variëren van 800 tot 1800 m² heeft Jumbo ook kleinere Jumbo City stadswinkels en vier grote vestigingen van Jumbo Foodmarkt, winkels die horeca-elementen toevoegen om van winkelen een belevenis te maken.

Tags: