Kandidaat-overnemers op bezoek bij Quick | RetailDetail

Kandidaat-overnemers op bezoek bij Quick

Kandidaat-overnemers op bezoek bij Quick

Van de vijf kandidaten die interesse hadden in de overname van Quick, de fastfoodketen die sinds juni in de etalage staat, zouden er nog twee in de running zijn. Opmerkelijk: een van hen zou eveneens interesse tonen in restaurantketen Lunch Garden.

Twee Angelsaksische investeringsfondsen

Volgens financieel persbureau Bloomberg zouden de twee momenteel een groot aantal Quick-vestigingen bezoeken in Frankrijk en België, om zich een goed beeld te vormen van de markt en de toestand van de restaurants. Het zou gaan om het Britse TDR Capital en het Amerikaanse Oaktree Capital Management, al wil Quick dat nieuws bevestigen noch ontkennen.

 

Quick, dat sinds juni in de etalage staat, telt 379 restaurants in Frankrijk en 99 in ons land, realiseerde in 2014 een omzet van 1,03 miljard euro en zou 800 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Ook interesse voor Lunch Garden?

Volgens de Franstalige zakenkrant L'Echo zou een van die twee investeringsfondsen overigens ook geïnteresseerd zijn in Lunch Garden, die andere restaurantketen die destijds onder de paraplu van GIB werd opgestart. Officieel staat Lunch Garden niet te koop, al doken er eind vorig jaar wel geruchten in die zin op. Feit is wel dat de twee grootaandeelhouders - het Nederlandse fonds H2 (50%) en het Belgische fonds Kebek (25%) - bezig zijn met een "strategische oefening" rond de restaurantketen die in ons land zo'n 70 vestigingen telt.

 

Gevraagd naar een reactie liet Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden (met een verleden bij Quick), aan L'Echo weten dat er "niets nieuws” te melden was: “Alle opties liggen op tafel om onze groei te financieren, met inbegrip van een status quo in het aandeelhouderschap”. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.