Kandidaat-overnemers op bezoek bij Quick

Kandidaat-overnemers op bezoek bij Quick

Van de vijf kandidaten die interesse hadden in de overname van Quick, de fastfoodketen die sinds juni in de etalage staat, zouden er nog twee in de running zijn. Opmerkelijk: een van hen zou eveneens interesse tonen in restaurantketen Lunch Garden.

Twee Angelsaksische investeringsfondsen

Volgens financieel persbureau Bloomberg zouden de twee momenteel een groot aantal Quick-vestigingen bezoeken in Frankrijk en België, om zich een goed beeld te vormen van de markt en de toestand van de restaurants. Het zou gaan om het Britse TDR Capital en het Amerikaanse Oaktree Capital Management, al wil Quick dat nieuws bevestigen noch ontkennen.

 

Quick, dat sinds juni in de etalage staat, telt 379 restaurants in Frankrijk en 99 in ons land, realiseerde in 2014 een omzet van 1,03 miljard euro en zou 800 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Ook interesse voor Lunch Garden?

Volgens de Franstalige zakenkrant L'Echo zou een van die twee investeringsfondsen overigens ook geïnteresseerd zijn in Lunch Garden, die andere restaurantketen die destijds onder de paraplu van GIB werd opgestart. Officieel staat Lunch Garden niet te koop, al doken er eind vorig jaar wel geruchten in die zin op. Feit is wel dat de twee grootaandeelhouders - het Nederlandse fonds H2 (50%) en het Belgische fonds Kebek (25%) - bezig zijn met een "strategische oefening" rond de restaurantketen die in ons land zo'n 70 vestigingen telt.

 

Gevraagd naar een reactie liet Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden (met een verleden bij Quick), aan L'Echo weten dat er "niets nieuws” te melden was: “Alle opties liggen op tafel om onze groei te financieren, met inbegrip van een status quo in het aandeelhouderschap”. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

RetailDetail Food #26 staat online

15/12/2017

Zijn sales reps nog welkom op de winkelvloer? Die vraag stelden we in het 26ste nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers. De antwoorden liepen uiteen.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Back to top