Kandidaat-overnemers op bezoek bij Quick | RetailDetail

Kandidaat-overnemers op bezoek bij Quick

Kandidaat-overnemers op bezoek bij Quick

Van de vijf kandidaten die interesse hadden in de overname van Quick, de fastfoodketen die sinds juni in de etalage staat, zouden er nog twee in de running zijn. Opmerkelijk: een van hen zou eveneens interesse tonen in restaurantketen Lunch Garden.

Twee Angelsaksische investeringsfondsen

Volgens financieel persbureau Bloomberg zouden de twee momenteel een groot aantal Quick-vestigingen bezoeken in Frankrijk en België, om zich een goed beeld te vormen van de markt en de toestand van de restaurants. Het zou gaan om het Britse TDR Capital en het Amerikaanse Oaktree Capital Management, al wil Quick dat nieuws bevestigen noch ontkennen.

 

Quick, dat sinds juni in de etalage staat, telt 379 restaurants in Frankrijk en 99 in ons land, realiseerde in 2014 een omzet van 1,03 miljard euro en zou 800 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Ook interesse voor Lunch Garden?

Volgens de Franstalige zakenkrant L'Echo zou een van die twee investeringsfondsen overigens ook geïnteresseerd zijn in Lunch Garden, die andere restaurantketen die destijds onder de paraplu van GIB werd opgestart. Officieel staat Lunch Garden niet te koop, al doken er eind vorig jaar wel geruchten in die zin op. Feit is wel dat de twee grootaandeelhouders - het Nederlandse fonds H2 (50%) en het Belgische fonds Kebek (25%) - bezig zijn met een "strategische oefening" rond de restaurantketen die in ons land zo'n 70 vestigingen telt.

 

Gevraagd naar een reactie liet Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden (met een verleden bij Quick), aan L'Echo weten dat er "niets nieuws” te melden was: “Alle opties liggen op tafel om onze groei te financieren, met inbegrip van een status quo in het aandeelhouderschap”. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top