Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen | RetailDetail

Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen

Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen

De Raad van State heeft de klacht van Alvo tegen de komst van Albert Heijn in Zonhoven verworpen. Alvo had vragen bij de mobiliteit en de parkeergelegenheid aan de Heuveneindeweg, waar het nieuwe filiaal van Albert Heijn de deuren opende.

Geen probleem met vergunning

Aanvankelijk had de auditeur van de Raad van State nochtans een negatief advies gegeven over de socio-economische vergunning van Albert Heijn. “Hij vond dat de vergunning onvoldoende gemotiveerd was. En meestal volgt de rechter nadien ook het oordeel van de auditeur. Maar die rechter oordeelde nu toch dat er geen probleem was met de vergunning die is afgeleverd”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jules Achten.

 

Ook bij Albert Heijn waren ze niet zeker van een positieve afloop, want de procedure voor een nieuwe vergunning was al opgestart.

 

Alvo-directeur Wouter Verhoeven legt zich neer bij de uitspraak: “De uitspraak is wat ze is. En er blijft een behoorlijke verzadiging van supermarkten in Zonhoven. Maar goed, we gaan sportief de concurrentie aan. Of we de komst van Albert Heijn dan zo hard voe­len? In het begin wel, maar nu niet meer. We zijn ook een op-en-top Belgische super­markt, en dat blijft toch iets waar klanten voor kiezen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.