Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen

Klacht tegen komst Albert Heijn Zonhoven verworpen

De Raad van State heeft de klacht van Alvo tegen de komst van Albert Heijn in Zonhoven verworpen. Alvo had vragen bij de mobiliteit en de parkeergelegenheid aan de Heuveneindeweg, waar het nieuwe filiaal van Albert Heijn de deuren opende.

Geen probleem met vergunning

Aanvankelijk had de auditeur van de Raad van State nochtans een negatief advies gegeven over de socio-economische vergunning van Albert Heijn. “Hij vond dat de vergunning onvoldoende gemotiveerd was. En meestal volgt de rechter nadien ook het oordeel van de auditeur. Maar die rechter oordeelde nu toch dat er geen probleem was met de vergunning die is afgeleverd”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jules Achten.

 

Ook bij Albert Heijn waren ze niet zeker van een positieve afloop, want de procedure voor een nieuwe vergunning was al opgestart.

 

Alvo-directeur Wouter Verhoeven legt zich neer bij de uitspraak: “De uitspraak is wat ze is. En er blijft een behoorlijke verzadiging van supermarkten in Zonhoven. Maar goed, we gaan sportief de concurrentie aan. Of we de komst van Albert Heijn dan zo hard voe­len? In het begin wel, maar nu niet meer. We zijn ook een op-en-top Belgische super­markt, en dat blijft toch iets waar klanten voor kiezen.”