Lagere bierverkoop deert AB InBev niet | RetailDetail

Lagere bierverkoop deert AB InBev niet

Lagere bierverkoop deert AB InBev niet

Bierbrouwer AB InBev zag in het eerste kwartaal van 2015 de verkoop van bier terugvallen, maar slaagde er toch in om fiks gestegen winstcijfers voor te leggen.

Beter dan verwachtingen

In de eerste drie maanden van 2015 verkocht AB InBev 107 miljoen hectoliter bier, een daling van 1,2% op vergelijkbare basis ten opzichte van een jaar geleden. De grootste dalingen waren te vinden in Europa (-5,9%) en de Verenigde Staten (-5,6%). In Mexico steeg het volume dan weer met 2,1% en in Azië was er zelfs een stijging met 4,8%. Ook op thuismarkt België kende de bierbrouwer "een lage eencijferige daling in volume", die toch goed was voor een hoger marktaandeel.

 

De omzet kwam uiteindelijk neer op 10,45 miljard dollar (9,3 miljard euro), iets minder dan de 10,60 miljard dollar (9,4 miljard euro) van vorig jaar. Op vergelijkbare basis betekende dat wel een stijging van 6,2 procent, waarmee AB InBev het beter doet dan de verwachtingen.

 

De vergelijkbare ebitda steeg met 11,1% naar 3,97 miljard dollar (3,5 miljard euro), terwijl de nettowinst uitkwam op 2,29 miljard dollar (2,0 miljard euro). In de eerste drie maanden van 2014 was dat slechts 1,42 miljard dollar (1,25 miljard euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Kassaloos shoppen en betalen nu ook naar OKay

13/08/2018

Na de Spar-winkels van Colruyt Group kan je nu ook kassaloos winkelen bij OKay en OKay Compact. Met de app ‘Scan. Pay. Go.’ lopen shoppers de winkel uit zonder nog aan een kassa aan te hoeven schuiven.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Concurrentiewaakhond eist uitleg rond comeback Albert Heijn in Lokeren

09/08/2018

De Belgische Mededingingsautoriteit heeft Ahold Delhaize om informatie gevraagd nu dochter Albert Heijn nog dit jaar een winkel in Lokeren zal openen. Eerder moest het supermarktconcern zijn vestiging daar immers sluiten om groen licht te krijgen voor de megafusie.