Lagere bierverkoop deert AB InBev niet | RetailDetail

Lagere bierverkoop deert AB InBev niet

Lagere bierverkoop deert AB InBev niet

Bierbrouwer AB InBev zag in het eerste kwartaal van 2015 de verkoop van bier terugvallen, maar slaagde er toch in om fiks gestegen winstcijfers voor te leggen.

Beter dan verwachtingen

In de eerste drie maanden van 2015 verkocht AB InBev 107 miljoen hectoliter bier, een daling van 1,2% op vergelijkbare basis ten opzichte van een jaar geleden. De grootste dalingen waren te vinden in Europa (-5,9%) en de Verenigde Staten (-5,6%). In Mexico steeg het volume dan weer met 2,1% en in Azië was er zelfs een stijging met 4,8%. Ook op thuismarkt België kende de bierbrouwer "een lage eencijferige daling in volume", die toch goed was voor een hoger marktaandeel.

 

De omzet kwam uiteindelijk neer op 10,45 miljard dollar (9,3 miljard euro), iets minder dan de 10,60 miljard dollar (9,4 miljard euro) van vorig jaar. Op vergelijkbare basis betekende dat wel een stijging van 6,2 procent, waarmee AB InBev het beter doet dan de verwachtingen.

 

De vergelijkbare ebitda steeg met 11,1% naar 3,97 miljard dollar (3,5 miljard euro), terwijl de nettowinst uitkwam op 2,29 miljard dollar (2,0 miljard euro). In de eerste drie maanden van 2014 was dat slechts 1,42 miljard dollar (1,25 miljard euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top