Lagere bierverkoop deert AB InBev niet

Lagere bierverkoop deert AB InBev niet

Bierbrouwer AB InBev zag in het eerste kwartaal van 2015 de verkoop van bier terugvallen, maar slaagde er toch in om fiks gestegen winstcijfers voor te leggen.

Beter dan verwachtingen

In de eerste drie maanden van 2015 verkocht AB InBev 107 miljoen hectoliter bier, een daling van 1,2% op vergelijkbare basis ten opzichte van een jaar geleden. De grootste dalingen waren te vinden in Europa (-5,9%) en de Verenigde Staten (-5,6%). In Mexico steeg het volume dan weer met 2,1% en in Azië was er zelfs een stijging met 4,8%. Ook op thuismarkt België kende de bierbrouwer "een lage eencijferige daling in volume", die toch goed was voor een hoger marktaandeel.

 

De omzet kwam uiteindelijk neer op 10,45 miljard dollar (9,3 miljard euro), iets minder dan de 10,60 miljard dollar (9,4 miljard euro) van vorig jaar. Op vergelijkbare basis betekende dat wel een stijging van 6,2 procent, waarmee AB InBev het beter doet dan de verwachtingen.

 

De vergelijkbare ebitda steeg met 11,1% naar 3,97 miljard dollar (3,5 miljard euro), terwijl de nettowinst uitkwam op 2,29 miljard dollar (2,0 miljard euro). In de eerste drie maanden van 2014 was dat slechts 1,42 miljard dollar (1,25 miljard euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top