Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje

Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje

Discounter Lidl gaat in het Spaanse Alcalá de Henares, in de regio van Madrid, een distributiecentrum bouwen met een oppervlakte van 71.800 m². Daarmee zou dat het grootste distributiecentrum van Europa worden.

Investering van 70 miljoen euro

Het distributiecentrum moet in de zomer van 2016 in gebruik genomen worden en zal vanaf dan meer dan 150 winkels in de regio bevoorraden. De volledige bouw moet in het najaar van 2017 afgerond zijn. Javier Suarez, die bij Lidl Spanje verantwoordelijk is voor expansie en vastgoed, zegt dat het distributiecentrum het meest technologisch vooruitstrevende en meest duurzame van heel Europa zal zijn.

 

Het distributiecentrum komt op de voormalige locatie van een Electrolux-fabriek en betekent een investering van 70 miljoen euro. Het zal in totaal werk gaan bieden aan 275 werknemers. Lidl investeerde in 2014 190 miljoen euro in Spanje en gaf sinds 2008 zelfs 1 miljard euro uit aan de uitbreiding in het land. Momenteel heeft de keten meer dan 530 winkels in Spanje, waar het zijn eerste filiaal in 1994 opende.

Tags: