Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje | RetailDetail

Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje

Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje

Discounter Lidl gaat in het Spaanse Alcalá de Henares, in de regio van Madrid, een distributiecentrum bouwen met een oppervlakte van 71.800 m². Daarmee zou dat het grootste distributiecentrum van Europa worden.

Investering van 70 miljoen euro

Het distributiecentrum moet in de zomer van 2016 in gebruik genomen worden en zal vanaf dan meer dan 150 winkels in de regio bevoorraden. De volledige bouw moet in het najaar van 2017 afgerond zijn. Javier Suarez, die bij Lidl Spanje verantwoordelijk is voor expansie en vastgoed, zegt dat het distributiecentrum het meest technologisch vooruitstrevende en meest duurzame van heel Europa zal zijn.

 

Het distributiecentrum komt op de voormalige locatie van een Electrolux-fabriek en betekent een investering van 70 miljoen euro. Het zal in totaal werk gaan bieden aan 275 werknemers. Lidl investeerde in 2014 190 miljoen euro in Spanje en gaf sinds 2008 zelfs 1 miljard euro uit aan de uitbreiding in het land. Momenteel heeft de keten meer dan 530 winkels in Spanje, waar het zijn eerste filiaal in 1994 opende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.