Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje

Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje

Discounter Lidl gaat in het Spaanse Alcalá de Henares, in de regio van Madrid, een distributiecentrum bouwen met een oppervlakte van 71.800 m². Daarmee zou dat het grootste distributiecentrum van Europa worden.

Investering van 70 miljoen euro

Het distributiecentrum moet in de zomer van 2016 in gebruik genomen worden en zal vanaf dan meer dan 150 winkels in de regio bevoorraden. De volledige bouw moet in het najaar van 2017 afgerond zijn. Javier Suarez, die bij Lidl Spanje verantwoordelijk is voor expansie en vastgoed, zegt dat het distributiecentrum het meest technologisch vooruitstrevende en meest duurzame van heel Europa zal zijn.

 

Het distributiecentrum komt op de voormalige locatie van een Electrolux-fabriek en betekent een investering van 70 miljoen euro. Het zal in totaal werk gaan bieden aan 275 werknemers. Lidl investeerde in 2014 190 miljoen euro in Spanje en gaf sinds 2008 zelfs 1 miljard euro uit aan de uitbreiding in het land. Momenteel heeft de keten meer dan 530 winkels in Spanje, waar het zijn eerste filiaal in 1994 opende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top