Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje | RetailDetail

Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje

Lidl bouwt "grootste distributiecentrum van Europa" in Spanje

Discounter Lidl gaat in het Spaanse Alcalá de Henares, in de regio van Madrid, een distributiecentrum bouwen met een oppervlakte van 71.800 m². Daarmee zou dat het grootste distributiecentrum van Europa worden.

Investering van 70 miljoen euro

Het distributiecentrum moet in de zomer van 2016 in gebruik genomen worden en zal vanaf dan meer dan 150 winkels in de regio bevoorraden. De volledige bouw moet in het najaar van 2017 afgerond zijn. Javier Suarez, die bij Lidl Spanje verantwoordelijk is voor expansie en vastgoed, zegt dat het distributiecentrum het meest technologisch vooruitstrevende en meest duurzame van heel Europa zal zijn.

 

Het distributiecentrum komt op de voormalige locatie van een Electrolux-fabriek en betekent een investering van 70 miljoen euro. Het zal in totaal werk gaan bieden aan 275 werknemers. Lidl investeerde in 2014 190 miljoen euro in Spanje en gaf sinds 2008 zelfs 1 miljard euro uit aan de uitbreiding in het land. Momenteel heeft de keten meer dan 530 winkels in Spanje, waar het zijn eerste filiaal in 1994 opende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top