Lidl geeft overschotten van 100 winkels aan Voedselbanken | RetailDetail

Lidl geeft overschotten van 100 winkels aan Voedselbanken

Lidl geeft overschotten van 100 winkels aan Voedselbanken

Lidl wil tegen eind 2016 de dagelijkse overschotten in honderd vestigingen laten ophalen door vaste organisaties die verbonden zijn aan de Voedselbanken. Sinds oktober test Lidl de aanpak al uit in dertien winkels.

Al getest in dertien winkels

De uitgebreide samenwerking met de Voedselbanken past in de strijd tegen voedselverspilling. Een enquête bij ruim 600 klanten leerde dat dit een belangrijke prioriteit diende te zijn voor de warenhuisketen.

 

De eerste uitbreidingsgolf zal betrekking hebben op 29 winkels die ingestapt zijn in het soepproject, dat de keten in de eindejaarsperiode heeft opgezet ten voordele van de Voedselbanken. “Twee maal per week komt onze traiteur langs, die de overgebleven wortelen, tomaten en herfstgroenten meeneemt. In functie van de buit van die avond zal hij soepen koken”, zegt woordvoerder Pieterjan Rynwalt.

 

Soep van vandaag met de groenten van gisteren

Dee soep wordt vervolgens onder de noemer ‘De soep van vandaag met de groenten van gisteren' tegen 1 euro per kop aangeboden op de kerstmarkten van Brussel, Gent en Luik, alsook via een voedseltruck in andere centrumsteden. De opbrengst gaat via Music for Life naar de Voedselbanken. Er zal nu naar een vaste afnemer voor de voedseloverschotten voor deze winkels worden uitgekeken.

 

Tegen eind volgend jaar heeft Lidl de ambitie om het project vervolgens uit te breiden naar honderd verkooppunten van de bijna driehonderd die Lidl in België en Luxemburg heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.