Lidl geeft overschotten van 100 winkels aan Voedselbanken

Lidl geeft overschotten van 100 winkels aan Voedselbanken

Lidl wil tegen eind 2016 de dagelijkse overschotten in honderd vestigingen laten ophalen door vaste organisaties die verbonden zijn aan de Voedselbanken. Sinds oktober test Lidl de aanpak al uit in dertien winkels.

Al getest in dertien winkels

De uitgebreide samenwerking met de Voedselbanken past in de strijd tegen voedselverspilling. Een enquête bij ruim 600 klanten leerde dat dit een belangrijke prioriteit diende te zijn voor de warenhuisketen.

 

De eerste uitbreidingsgolf zal betrekking hebben op 29 winkels die ingestapt zijn in het soepproject, dat de keten in de eindejaarsperiode heeft opgezet ten voordele van de Voedselbanken. “Twee maal per week komt onze traiteur langs, die de overgebleven wortelen, tomaten en herfstgroenten meeneemt. In functie van de buit van die avond zal hij soepen koken”, zegt woordvoerder Pieterjan Rynwalt.

 

Soep van vandaag met de groenten van gisteren

Dee soep wordt vervolgens onder de noemer ‘De soep van vandaag met de groenten van gisteren' tegen 1 euro per kop aangeboden op de kerstmarkten van Brussel, Gent en Luik, alsook via een voedseltruck in andere centrumsteden. De opbrengst gaat via Music for Life naar de Voedselbanken. Er zal nu naar een vaste afnemer voor de voedseloverschotten voor deze winkels worden uitgekeken.

 

Tegen eind volgend jaar heeft Lidl de ambitie om het project vervolgens uit te breiden naar honderd verkooppunten van de bijna driehonderd die Lidl in België en Luxemburg heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unilever reorganiseert Field Sales-team in België

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar Retail Field Sales-team, de winkelvertegenwoordigers van de FMCG-producent. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Back to top