Lidl opent medio 2016 derde vestiging in Aalst

Lidl opent medio 2016 derde vestiging in Aalst

Lidl wil midden 2016 een nieuwe vestiging openen aan het Burgemeestersplein in Aalst, in het leegstaande Match-winkelpand. De Match sloot in juni 2014 de deuren door de zware concurrentie van de Albert Heijn even verderop.

Strategische locatie

Warenhuisketen Lidl heeft het pand nu gekocht om er een van de grootste supermarkten van Aalst (1.400 m²) te openen, zegt woordvoerder Pieterjan Rynwalt. "We hebben nu de nodige vergunningsaanvragen ingediend in de hoop midden 2016 te kunnen openen. In het pand komt onder meer een bakkerij en een uitgebouwde afdeling met verse groenten en fruit."

 

De nieuwe winkel (de derde Lidl in Aalst, naast die aan de Albrechtlaan en op de Hopmarkt) is strategisch gelegen: "Het is een interessante locatie omdat alle andere ketens een winkel in de nabije omgeving hebben. Colruyt, Albert Heijn en Delhaize liggen langs dezelfde weg. Straks wij ook." En daar stopt het volgens Rynwalt niet: "We zijn nog op zoek naar een ruimte in de richting van Erpe-Mere om een winkel te openen."

 

Ook Decathlon en Media Markt gesignaleerd in Aalst

Naar verluidt zijn ook Albert Heijn - dat al een winkel heeft in de Pontstraat (die echter stilaan uit zijn voegen barst) - en sportketen Decathlon naarstig op zoek naar een geschikte vestiging in Aalst. De dienst Economie van de stad bevestigt alvast de interesse van beide retailers.

 

Dat geldt ook voor elektroketen Media Markt, voor wie de regio tussen Gent en Brussel nog een blinde vlek is: "Daar willen we graag iets aan doen, maar het lukt maar niet in Aalst. We zijn al een hele tijd op zoek naar een geschikt pand tussen 2.000 en 3.500 m², maar tot nu toe zonder succes", zegt Jeannique De Saedeleer, woordvoerder van Media Markt. Misschien vormt het nieuwe retailpark aan de Tragel wel de gedroomde oplossing.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top