Lotus bouwt vestiging in Meise niet meer op na brand

Lotus bouwt vestiging in Meise niet meer op na brand

Na de brand die haar wafelfabriek in Meise volledig in de as legde, gaat Lotus Bakeries geen nieuwe fabriek bouwen in de Brusselse randgemeente. De productie verhuist naar Courcelles.

71 banen op de tocht

Koekjesfabrikant Lotus gaat zijn vestiging in Meise niet meer heropbouwen na de brand die de wafelfabriek op 3 juni volledig in de as had gelegd. In Meise werden Luikse wafels, vanillewafels en soft(eier)wafels geproduceerd op vier productielijnen.

 

In plaats daarvan worden alle volumes overgebracht naar de fabriek in Courcelles (bij Charleroi), "door uitbreiding van de productielijnen binnen het bestaande gebouw", zo laat de groep weten. Daarbij is rekening gehouden met "alle mogelijke aspecten zoals investeringen, productiekost, impact op organisatie en tewerkstelling, marktverwachtingen, groeimogelijkheden, enz."

 

"Deze intentie zou tot gevolg hebben dat we moeten overgaan tot een collectief ontslag van 66 arbeiders en 5 bedienden", aldus nog het communiqué.

 

Maximale wedertewerkstelling binnen de groep

Het management van Lotus onderstreept wel dat het bereid is "onderhandelingen te voeren omtrent sociale begeleidingsmaatregelen. Wij denken in de eerste plaats aan wedertewerkstelling binnen de Groep Lotus Bakeries. Zo zijn er momenteel 36 vacatures in Lembeke, 7 vacatures in Oostakker en, indien de capaciteit van Courcelles zou worden uitgebreid, zullen daar 38 vacatures ontstaan. Hiervoor zou het management bereid zijn om overgangsmaatregelen af te spreken."

 

Een snelle berekening leert dat Lotus dus netto tien banen extra creëert. Al is dat wellicht maar een magere troost voor de 71 werknemers van de getroffen fabriek, want de andere Lotus-vestigingen liggen allemaal op een afstand van 70 tot 90 kilometer van Meise. Het is dan ook nog maar de vraag hoeveel van hen op de aangeboden vacatures zullen ingaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top