Luc Demez (Carrefour Market) op weg naar Kameroen

Luc Demez (Carrefour Market) op weg naar Kameroen

Luc Demez (foto), directeur Exploitatie Market, ruilt Carrefour Belgium in voor een topjob bij CFAO Retail in Kameroen. Het vertrek van de oudgediende leidt tot een stoelendans binnen de directie van Carrefour Belgium.

Wissels aan de top bij Express en Market

Luc Demez, sinds november 2011 directeur Exploitatie Market, verlaat na een carrière van 28 jaar Carrefour Belgium. Hij wordt op 1 september algemeen directeur van CFAO Retail in Kameroen, een partnership tussen CFAO Groupe en Carrefour Group. Met de 52-jarige Demez, die in 1987 zijn carrière begon bij het toenmalige GIB, verdwijnt de 'laatste telg van de vroegere GIB-generatie' uit het directiecomité van Carrefour Belgium.

Luc Demez wordt opgevolgd door Hilde Decadt, momenteel directeur Exploitatie Express. De 43-jarige Decadt heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de verkoop, marketing en commerciële exploitatie. Zij wordt op haar beurt opgevolgd door Giosino Cornacchia (50), die 25 jaar ervaring in de retail heeft en als kersvers directeur Exploitatie Express tot het Uitvoerend Comité van Carrefour Belgium zal toetreden.

 

"Ik wens Hilde, Giosino en Luc veel succes toe in hun nieuwe functie en wens Luc te bedanken voor zijn inzet en alle realisaties tijdens zijn ganse carrière bij Carrefour Belgium", zegt François-Melchior de Polignac, Algemeen Directeur van Carrefour Belgium.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top