Maaltijdbezorger Deliveroo wil verder Europa in

Maaltijdbezorger Deliveroo wil verder Europa in

Maaltijdbezorger Deliveroo wil verder Europa in met bezorging van maaltijden uit toprestaurants. De dienst in Londen heeft op dit moment ongeveer 100.000 klanten, maar een kapitaalinjectie van 70 miljoen dollar moet een verdere expansie mogelijk maken.

Restaurantmaaltijden in grote Europese steden

Met de investering van onder meer Greenoaks Capital en Index Ventures ziet het bedrijf kansen voor zijn bezorgservice in grote Europese steden zoals Berlijn, Parijs en Dublin. Er zijn verder al plannen om te bezorgen in 25 grote Britse steden, waaronder Manchester en Brighton. Ook een uitrol naar het Midden-Oosten en Azië staat op de planning.

 

Klanten kunnen op de site van Deliveroo aangeven welk restaurant ze willen bestellen, waarna de bestelling binnen een halfuur per scooter of fiets bezorgd wordt.

 

De bezorgservice werd in 2012 opgericht door Will Shu. Hij ontdekte, toen hij in 2004 naar Londen kwam, dat de stad geen takeaway voor luxe- en kwaliteitsmaaltijden had. Deliveroo komt in de fors groeiende online foodbezorgmarkt diensten tegen als Just Eat, GrubHub, het Duitse Delivery Hero en in Nederland Foodora. Deze fietsbezorgdienst voor restaurants en foodspeciaalzaken startte vorig najaar in oktober en wil actief worden in twaalf landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top