Maaltijdenproducent Prego in handen van voormalig CEO Match/Smatch

Maaltijdenproducent Prego in handen van voormalig CEO Match/Smatch

Aloïs Ooms heeft Prego, een producent en verdeler van warme maaltijden, overgenomen van oprichter Mark Bellens. Ooms was tot begin vorig jaar nog CEO bij supermarktgroep Match/Smatch en heeft nu dus een nieuwe uitdaging gevonden.

Bewuste keuze

“Ik had een aantal parameters uitgezet waaraan het bedrijf moest voldoen dat ik wou overnemen. Vervolgens heb ik die bekeken met een makelaars die bedrijven verkopen”, vertelt Ooms aan Made in Kempen. “Met voeding heb ik een bepaalde affiniteit en Prego bleek een heel mooi bedrijf. De basis zit goed, de kwaliteit ook en het is servicegericht, wat ik belangrijk vind.”

 

Ooms heeft al heel wat ervaring binnen foodretail. Zo was hij al aan de slag bij GB, Real en Ahold en werd hij in juni 2014 aangesteld als CEO bij Match/Smatch. Anderhalf jaar later vertrok hij daar echter al terug na een geschil met de aandeelhouders over de toekomst van het bedrijf. Nu gooit hij het over een andere boeg: “Het was een bewuste keuze om een KMO te kopen waar ik dan voor 100% aandeelhouder kan zijn”, vertelt Ooms. “Ik had niet langer zin in een corporate organisatie om dan 10 of 15% van de aandelen te hebben.”

 

Prego werd veertig jaar geleden opgericht en verdeelt zijn warme maaltijden vooral in de Kempen. Om de overgang eenvoudiger te maken, blijven de vorige eigenaars Mark Bellens en Nicole De Cnodder nog enkele maanden aan de slag.

Tags: