Maaltijdenproducent Prego in handen van voormalig CEO Match/Smatch | RetailDetail

Maaltijdenproducent Prego in handen van voormalig CEO Match/Smatch

Maaltijdenproducent Prego in handen van voormalig CEO Match/Smatch
facebook

Aloïs Ooms heeft Prego, een producent en verdeler van warme maaltijden, overgenomen van oprichter Mark Bellens. Ooms was tot begin vorig jaar nog CEO bij supermarktgroep Match/Smatch en heeft nu dus een nieuwe uitdaging gevonden.

Bewuste keuze

“Ik had een aantal parameters uitgezet waaraan het bedrijf moest voldoen dat ik wou overnemen. Vervolgens heb ik die bekeken met een makelaars die bedrijven verkopen”, vertelt Ooms aan Made in Kempen. “Met voeding heb ik een bepaalde affiniteit en Prego bleek een heel mooi bedrijf. De basis zit goed, de kwaliteit ook en het is servicegericht, wat ik belangrijk vind.”

 

Ooms heeft al heel wat ervaring binnen foodretail. Zo was hij al aan de slag bij GB, Real en Ahold en werd hij in juni 2014 aangesteld als CEO bij Match/Smatch. Anderhalf jaar later vertrok hij daar echter al terug na een geschil met de aandeelhouders over de toekomst van het bedrijf. Nu gooit hij het over een andere boeg: “Het was een bewuste keuze om een KMO te kopen waar ik dan voor 100% aandeelhouder kan zijn”, vertelt Ooms. “Ik had niet langer zin in een corporate organisatie om dan 10 of 15% van de aandelen te hebben.”

 

Prego werd veertig jaar geleden opgericht en verdeelt zijn warme maaltijden vooral in de Kempen. Om de overgang eenvoudiger te maken, blijven de vorige eigenaars Mark Bellens en Nicole De Cnodder nog enkele maanden aan de slag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top