Manager Proximus aan de slag bij brouwerij 3 Fonteinen

Manager Proximus aan de slag bij brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen heeft Werner Van Obberghen, manager bij telecomgroep Proximus, aangetrokken om de brouwerij operationeel te leiden. Hij wordt daarnaast ook aandeelhouder bij het bedrijf.

"Betaalde hobby"

Van Obberghen kreeg enkele maanden geleden al de leiding over de administratie, financiën, marketing en verkoop, operaties bij de geuzebrouwer. Hij zal zijn functie bij Proximus blijven uitvoeren en ziet het werk bij 3 Fonteinen vooral als een 'betaalde hobby', gezien zijn passie voor lambiekbieren. "13 jaar geleden studeerde ik af als handelsingenieur met een eindwerk over de lambiekbieren en de economische situatie van de kleine ambachtelijke brouwers ten opzichte van de grotere commerciële spelers", zegt hij aan De Tijd.

 

Dankzij de komst van Van Obberghen kunnen Debelder en Blancquaert, de andere aandeelhouders, zich voortaan volledig concentreren op het maken van bier. Van Obberghen moet er vooral voor zorgen dat het bedrijf gestroomlijnd wordt, zodat er meer bier kan worden gebrouwen en dus meer winst kan worden gemaakt. Daarbij wordt ook gedacht aan hogere prijzen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top