Manager Proximus aan de slag bij brouwerij 3 Fonteinen

Manager Proximus aan de slag bij brouwerij 3 Fonteinen

Brouwerij 3 Fonteinen heeft Werner Van Obberghen, manager bij telecomgroep Proximus, aangetrokken om de brouwerij operationeel te leiden. Hij wordt daarnaast ook aandeelhouder bij het bedrijf.

"Betaalde hobby"

Van Obberghen kreeg enkele maanden geleden al de leiding over de administratie, financiën, marketing en verkoop, operaties bij de geuzebrouwer. Hij zal zijn functie bij Proximus blijven uitvoeren en ziet het werk bij 3 Fonteinen vooral als een 'betaalde hobby', gezien zijn passie voor lambiekbieren. "13 jaar geleden studeerde ik af als handelsingenieur met een eindwerk over de lambiekbieren en de economische situatie van de kleine ambachtelijke brouwers ten opzichte van de grotere commerciële spelers", zegt hij aan De Tijd.

 

Dankzij de komst van Van Obberghen kunnen Debelder en Blancquaert, de andere aandeelhouders, zich voortaan volledig concentreren op het maken van bier. Van Obberghen moet er vooral voor zorgen dat het bedrijf gestroomlijnd wordt, zodat er meer bier kan worden gebrouwen en dus meer winst kan worden gemaakt. Daarbij wordt ook gedacht aan hogere prijzen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top