Marleen Vaesen wordt nieuwe CEO van PinguinLutosa

Marleen Vaesen wordt nieuwe CEO van PinguinLutosa

Vanaf 1 november volgt Marleen Vaesen Hein Deprez op als CEO van PinguinLutosa Food Group. Deprez zelf blijft voorzitter van het strategisch comité en controlerend aandeelhouder van de groente- en aardappelverwerker.

Topparcours in de voeding

Vaesen is economiste van opleiding (KU Leuven, Chicago University, Harvard Business School) en verliet in maart van dit jaar de voedingsgroep Sara Lee in het kader van de intussen gerealiseerde afsplitsing van het koffie- en theeconcern rond Douwe Egberts.

 

"De aanstelling van Marleen Vaesen is belangrijk om de positie van PinguinLutosa te blijven verstevigen in de markt. Enerzijds door het verder consolideren van de acquisities van Scana Noliko / CECAB en anderzijds door het creëren van organische groei via commerciële initiatieven en productontwikkeling, met een duidelijke focus op internationale markten", zegt PinguinLutosa in een persbericht.

 

Massa's internationale ervaring

Vaesen heeft dan ook massa's ervaring op al die gebieden. Ze startte haar loopbaan bij Procter & Gamble in 1982 en bracht het er tot marketingdirecteur Europa. In 1999 werd ze algemeen directeur van Douwe Egberts België en in 2004 zelfs wereldwijd vice-president voor de koffie- en theeafdeling. Van 2006 tot maart van dit jaar was ze 'regional senior vice president' bij Sara Lee Coffee & Tea. Vaesen is tevens bestuurder bij Roularta Media Group en trad eind augustus ook toe tot de raad van bestuur van lingerieproducent Van de Velde.

 

Of één en ander kadert in het recente bod op Lutosa en de mogelijke verkoop van de aardappeltak aan het Amerikaanse Lamb Weston is niet duidelijk. Het communiqué bevestigt enkel dat de onderhandelingen lopen en wellicht eind dit jaar zullen worden afgerond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top