Mars vreest strengere voorwaarden van Europese Unie | RetailDetail

Mars vreest strengere voorwaarden van Europese Unie

Mars vreest strengere voorwaarden van Europese Unie

Het chocoladebedrijf Mars vreest dat nieuwe regelgevingen van de Europese Unie rond de aankoop van grondstoffen ervoor zullen zorgen dat de prijzen voor de consument de hoogte in zullen gaan.

Hogere grondstofprijzen

Ook in andere sectoren worden de nieuwe regels op alles behalve gejuich onthaald. Mars heeft daarom samen met de European Cocoa Association, de oliegroepen BP en Shell en het grondstoffenbedrijf Vitol een brief gestuurd naar de Europese Commissie. Daarin wordt het probleem aangekaart.


De nieuwe regels, die ten vroegste in 2017 in voege zullen treden en nog door een laatste stemronde moeten geraken, leggen strengere regels op voor kopers en verkopers van grondstofafgeleiden. Zo zouden er een aantal uitzonderingen verdwijnen die grote bedrijven gebruiken om risico's te verkleinen op de financiële markten. Het gevolg is dat ze in de toekomst meer kapitaal moeten hebben om hun boeken op orde te houden. Dat zou dan weer als gevolg hebben dat de prijzen van grondstoffen de hoogte in gaan, wat uiteindelijk tot hogere prijzen voor de consument zou leiden.


De bedrijven vinden het ook niet kunnen dat ze op dezelfde voet worden behandeld als de banksector. Ze vinden dat ze gestraft worden omdat de banksector in het verleden misbruik heeft gemaakt van de uitzonderingen. De bedrijven wijzen er in hun brief dan ook op dat de grondstofsector in het verleden nooit ondersteuning nodig heeft gehad van een overheid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top