McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk | RetailDetail

McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk

McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk

Voedingsproducent McCain Foods gaat zijn vestiging in Grobbendonk sluiten en de productie verhuizen naar Leuze in Henegouwen. In Grobbendonk verdwijnen zo 123 jobs.

Verouderd

McCain Foods geeft aan dat de fabriek in Grobbendonk te verouderd is: zo zouden de productiekosten 25 procent hoger liggen dan in Leuze. Ook is er geen enkele mogelijkheid om uit te breiden, aangezien de fabriek zich in een woonzone bevindt. Daarom werd besloten om de productie voor Europa te centraliseren in de Lutosa-fabriek in Henegouwen, bleek tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

 

Door de verhuis worden in Leuze 42 nieuwe banen gecreëerd, die kunnen ingevuld worden door werknemers van Grobbendonk, al beseft de directie dat een verhuis niet eenvoudig is voor de betrokkenen. In Grobbendonk werken momenteel ongeveer 200 mensen. Na de verhuis van de productie zullen er enkel nog commerciële functies en aanverwante activiteiten overblijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Listeriabesmetting brengt Greenyard in problemen

16/07/2018

Groentenproducent Greenyard ligt onder vuur na een listeriabesmetting in zijn Hongaarse fabriek. Het bedrijf zegt alle nodige maatregelen te nemen, maar de beurskoers keldert.

Eerste OKay met Collect&Go-afhaalpunt opent in Heusden

16/07/2018

OKay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group, opent een eerste vestiging met Collect&Go-afhaalpunt in Heusden. De nieuwe vestiging test de afhaalservice, die bij succes ook naar andere OKay-winkels wordt uitgerold.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.