McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk | RetailDetail

McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk

McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk

Voedingsproducent McCain Foods gaat zijn vestiging in Grobbendonk sluiten en de productie verhuizen naar Leuze in Henegouwen. In Grobbendonk verdwijnen zo 123 jobs.

Verouderd

McCain Foods geeft aan dat de fabriek in Grobbendonk te verouderd is: zo zouden de productiekosten 25 procent hoger liggen dan in Leuze. Ook is er geen enkele mogelijkheid om uit te breiden, aangezien de fabriek zich in een woonzone bevindt. Daarom werd besloten om de productie voor Europa te centraliseren in de Lutosa-fabriek in Henegouwen, bleek tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

 

Door de verhuis worden in Leuze 42 nieuwe banen gecreëerd, die kunnen ingevuld worden door werknemers van Grobbendonk, al beseft de directie dat een verhuis niet eenvoudig is voor de betrokkenen. In Grobbendonk werken momenteel ongeveer 200 mensen. Na de verhuis van de productie zullen er enkel nog commerciële functies en aanverwante activiteiten overblijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.