McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk

McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk

Voedingsproducent McCain Foods gaat zijn vestiging in Grobbendonk sluiten en de productie verhuizen naar Leuze in Henegouwen. In Grobbendonk verdwijnen zo 123 jobs.

Verouderd

McCain Foods geeft aan dat de fabriek in Grobbendonk te verouderd is: zo zouden de productiekosten 25 procent hoger liggen dan in Leuze. Ook is er geen enkele mogelijkheid om uit te breiden, aangezien de fabriek zich in een woonzone bevindt. Daarom werd besloten om de productie voor Europa te centraliseren in de Lutosa-fabriek in Henegouwen, bleek tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

 

Door de verhuis worden in Leuze 42 nieuwe banen gecreëerd, die kunnen ingevuld worden door werknemers van Grobbendonk, al beseft de directie dat een verhuis niet eenvoudig is voor de betrokkenen. In Grobbendonk werken momenteel ongeveer 200 mensen. Na de verhuis van de productie zullen er enkel nog commerciële functies en aanverwante activiteiten overblijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker stort zich op Belgische industriële bakkerij

11/12/2017

De Duitse Oetker Gruppe, bij ons vooral bekend van de diepvriespizza’s van Dr. Oekter, heeft de Belgische industriële bakkerij Diversi Foods overgenomen. Dat is een grote leverancier van diepvriesbrood aan Belgische en Nederlandse supermarktketens.

Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Zo wil het Belgisch-Nederlandse fusiebedrijf verder in de kosten snijden.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Back to top