McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk | RetailDetail

McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk

McCain Foods sluit vestiging Grobbendonk

Voedingsproducent McCain Foods gaat zijn vestiging in Grobbendonk sluiten en de productie verhuizen naar Leuze in Henegouwen. In Grobbendonk verdwijnen zo 123 jobs.

Verouderd

McCain Foods geeft aan dat de fabriek in Grobbendonk te verouderd is: zo zouden de productiekosten 25 procent hoger liggen dan in Leuze. Ook is er geen enkele mogelijkheid om uit te breiden, aangezien de fabriek zich in een woonzone bevindt. Daarom werd besloten om de productie voor Europa te centraliseren in de Lutosa-fabriek in Henegouwen, bleek tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

 

Door de verhuis worden in Leuze 42 nieuwe banen gecreëerd, die kunnen ingevuld worden door werknemers van Grobbendonk, al beseft de directie dat een verhuis niet eenvoudig is voor de betrokkenen. In Grobbendonk werken momenteel ongeveer 200 mensen. Na de verhuis van de productie zullen er enkel nog commerciële functies en aanverwante activiteiten overblijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top