Metro vraagt vergunning voor nieuwe vestiging in Antwerpen-Noord

Metro vraagt vergunning voor nieuwe vestiging in Antwerpen-Noord

De Makro-groep heeft een vergunning aangevraagd om aan het Houtdok-Noordkaai in Antwerpen een opslagruimte te verbouwen tot een toeleveringsmagazijn voor horecabedrijven. Het opzet kan passen in de expansieplannen voor haar Metro-enseigne.

Winkel afgestemd op horeca

Veel info wil Makro niet kwijt over die plannen: “Dat we voor expansie gaan met Metro is geen geheim. Zo hebben we verschillende locaties op het oog. Concrete elementen zijn er vandaag niet om te communiceren”, heet het op de hoofdzetel in Wommelgem.

 

Metro heeft momenteel negen verkooppunten, waar alleen horeca-uitbaters en detailhandelaars hun waren mogen inslaan. De nadruk ligt er op voeding, al is er ook een beperkt non-foodaanbod. De winkels zijn gelokaliseerd in Antwerpen, Brussel, Evergem, Hasselt, Luik, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Vorst en Wevelgem.

 

Voor Metro zou een totaal van vijftien à achttien winkels een ideale dekking van het land geven: “Vijftien is daarbij het meest realistische. We mikken immers op restaurateurs. Die zijn bereid een half uur te rijden om de winkel te bereiken”, zei de Belgische Makro-topman Tuzès recentelijk nog. 

 

Plannen zijn er alvast voor een vestiging in Charleroi, die tegen 2017 de deuren zou kunnen openen. Metro zoekt er wel nog samen met het stadsbestuur naar een geschikte locatie.

Tags: