Metro vraagt vergunning voor nieuwe vestiging in Antwerpen-Noord | RetailDetail

Metro vraagt vergunning voor nieuwe vestiging in Antwerpen-Noord

Metro vraagt vergunning voor nieuwe vestiging in Antwerpen-Noord

De Makro-groep heeft een vergunning aangevraagd om aan het Houtdok-Noordkaai in Antwerpen een opslagruimte te verbouwen tot een toeleveringsmagazijn voor horecabedrijven. Het opzet kan passen in de expansieplannen voor haar Metro-enseigne.

Winkel afgestemd op horeca

Veel info wil Makro niet kwijt over die plannen: “Dat we voor expansie gaan met Metro is geen geheim. Zo hebben we verschillende locaties op het oog. Concrete elementen zijn er vandaag niet om te communiceren”, heet het op de hoofdzetel in Wommelgem.

 

Metro heeft momenteel negen verkooppunten, waar alleen horeca-uitbaters en detailhandelaars hun waren mogen inslaan. De nadruk ligt er op voeding, al is er ook een beperkt non-foodaanbod. De winkels zijn gelokaliseerd in Antwerpen, Brussel, Evergem, Hasselt, Luik, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Vorst en Wevelgem.

 

Voor Metro zou een totaal van vijftien à achttien winkels een ideale dekking van het land geven: “Vijftien is daarbij het meest realistische. We mikken immers op restaurateurs. Die zijn bereid een half uur te rijden om de winkel te bereiken”, zei de Belgische Makro-topman Tuzès recentelijk nog. 

 

Plannen zijn er alvast voor een vestiging in Charleroi, die tegen 2017 de deuren zou kunnen openen. Metro zoekt er wel nog samen met het stadsbestuur naar een geschikte locatie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top