Michele Ferrero overleden op 89-jarige leeftijd

Michele Ferrero overleden op 89-jarige leeftijd

Michele Ferrero, de 'vader' van Nutella, is zaterdag overleden. De Italiaan, die miljardair werd met het populaire broodbeleg en tal van andere zoetigheden, overleed in zijn woonplaats in Monaco.

Van 'oorlogsalternatief' tot populairste chocopasta

De familie Ferrero was afkomstig uit het Italiaanse Alba, een stadje in de noordwestelijke regio Piemonte, waar nu nog altijd het hoofdkwartier van de groep Ferrero gevestigd is. Daar runden Michele's ouders, Pietro en Piera Ferrero, een bakkerijtje. Omdat echte chocolade tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzonder schaars was, zochten ze naar een alternatief voor op hun taartjes - en dat vonden ze uiteindelijk in hazelnotenpasta.

 

Michele Ferrero nam in 1949 de zaak, die intussen was uitgegroeid tot een klein fabriekje, over en lanceerde de hazelnotenpasta onder de merknaam Nutella in 1964. Acht jaar eerder had hij al de Mon Chéri-praline gelanceerd. Later zouden nog andere toppers als Kinderchocolade (1968), Tic Tac (1969) en Ferrero Rocher (1982) volgen. 

 

In 1997 liet Michele Ferrero de operationele leiding van het bedrijf over aan zijn twee zonen, Giovanni en Pietro (die in 2011 aan een hartaanval overleed). Michele Ferrero was al een tijdje ziek. Hij werd 89 jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top