Michele Ferrero overleden op 89-jarige leeftijd

Michele Ferrero overleden op 89-jarige leeftijd

Michele Ferrero, de 'vader' van Nutella, is zaterdag overleden. De Italiaan, die miljardair werd met het populaire broodbeleg en tal van andere zoetigheden, overleed in zijn woonplaats in Monaco.

Van 'oorlogsalternatief' tot populairste chocopasta

De familie Ferrero was afkomstig uit het Italiaanse Alba, een stadje in de noordwestelijke regio Piemonte, waar nu nog altijd het hoofdkwartier van de groep Ferrero gevestigd is. Daar runden Michele's ouders, Pietro en Piera Ferrero, een bakkerijtje. Omdat echte chocolade tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzonder schaars was, zochten ze naar een alternatief voor op hun taartjes - en dat vonden ze uiteindelijk in hazelnotenpasta.

 

Michele Ferrero nam in 1949 de zaak, die intussen was uitgegroeid tot een klein fabriekje, over en lanceerde de hazelnotenpasta onder de merknaam Nutella in 1964. Acht jaar eerder had hij al de Mon Chéri-praline gelanceerd. Later zouden nog andere toppers als Kinderchocolade (1968), Tic Tac (1969) en Ferrero Rocher (1982) volgen. 

 

In 1997 liet Michele Ferrero de operationele leiding van het bedrijf over aan zijn twee zonen, Giovanni en Pietro (die in 2011 aan een hartaanval overleed). Michele Ferrero was al een tijdje ziek. Hij werd 89 jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top