Miko zet Duits partnerschap op met Qusotic | RetailDetail

Miko zet Duits partnerschap op met Qusotic

Miko zet Duits partnerschap op met Qusotic

Miko, specialist in koffieservice en kunststofverpakkingen, gaat via zijn Duitse dochteronderneming Miko Kaffee een partnerschap aan met het Duitse Qusotic. Samen zullen ze Miko Duitsland vormen.

"Geografische synergie"

Miko Duitsland zal voor 75 procent in handen zijn van Miko Koffie. De overige 25 procent van de aandelen komen in handen van de voormalige eigenaars van Qusotic. Door de samenwerking kan Miko een betere landelijke dekking krijgen in Duitsland.


"Met dit partnership slaan wij drie vliegen in één klap. Onze eigen afdeling Miko Kaffee is gevestigd in het Ruhrgebied, en dus vooral actief in het noorden van Duitsland. Het partnership met Qusotic, dat zijn hoofdkwartier heeft in Beieren en zich vooral richt naar de zuidelijke regio, schept op die manier een belangrijke geografische synergie. Qusotic bedient in de markt een 1.000-tal klanten en kan dus een grote klantenspreiding voorleggen. Dit is een mooie aanvulling van de grote volumes die wij momenteel al aanbieden in de markt via onze strategische partners. Wij zijn ook van oordeel dat het trendy 'Sneky ice drinks'-merk interessante groeimogelijkheden te bieden heeft", aldus Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep.


Miko is naast in Duitsland en België ook al te vinden in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen, Zweden, Denemarken en Noorwegen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top