Miko zet Duits partnerschap op met Qusotic

Miko zet Duits partnerschap op met Qusotic

Miko, specialist in koffieservice en kunststofverpakkingen, gaat via zijn Duitse dochteronderneming Miko Kaffee een partnerschap aan met het Duitse Qusotic. Samen zullen ze Miko Duitsland vormen.

"Geografische synergie"

Miko Duitsland zal voor 75 procent in handen zijn van Miko Koffie. De overige 25 procent van de aandelen komen in handen van de voormalige eigenaars van Qusotic. Door de samenwerking kan Miko een betere landelijke dekking krijgen in Duitsland.


"Met dit partnership slaan wij drie vliegen in één klap. Onze eigen afdeling Miko Kaffee is gevestigd in het Ruhrgebied, en dus vooral actief in het noorden van Duitsland. Het partnership met Qusotic, dat zijn hoofdkwartier heeft in Beieren en zich vooral richt naar de zuidelijke regio, schept op die manier een belangrijke geografische synergie. Qusotic bedient in de markt een 1.000-tal klanten en kan dus een grote klantenspreiding voorleggen. Dit is een mooie aanvulling van de grote volumes die wij momenteel al aanbieden in de markt via onze strategische partners. Wij zijn ook van oordeel dat het trendy 'Sneky ice drinks'-merk interessante groeimogelijkheden te bieden heeft", aldus Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep.


Miko is naast in Duitsland en België ook al te vinden in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen, Zweden, Denemarken en Noorwegen.

Tags: