Monoprix test beacons in 22 winkels | RetailDetail

Monoprix test beacons in 22 winkels

Monoprix test beacons in 22 winkels

Supermarktketen Monoprix gaat 22 winkels in de buurt van Parijs uitrusten met iBeacon-technologie om kortingen aan te kunnen prijzen bij klanten. Via een Bluetooth-verbinding kunnen deze iBeacons voorbijgangers advertenties laten zien, maar ook kortingsbonnen aanbieden.

Testfase tot juni

De promotietest loopt van deze week tot juni in 22 Monoprix-supermarkten, maar als de resultaten gunstig zijn, kan het zijn dat het systeem uitgerold wordt naar de rest van het winkelpark. Klanten moeten de C-Wallet app op hun smartphone hebben staan en zullen vervolgens een melding krijgen om 30 euro aan kortingen te activeren.

 

"Deze innovatie is een volgende stap in onze mobiele aanpak en brengt onze communicatie qua promoties nog dichter bij de consument. Het past bij de denkwijze van Catalina France (het bedrijf waarmee Monoprix het project heeft opgezet, red.) om klantentrouw aan te moedigen en te ontwikkelen", zegt William Faivre, de CEO van Catalina France.

 

Het systeem dat Monoprix momenteel test, wordt reeds op grote schaal gebruikt in Terrasses du Port, een nieuw commercieel centrum in Marseille.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top